perjantai 19. huhtikuuta 2013

Lumet lähti

Lumet hävisi 5 päivässä. Mutta on siihen malliin vettäkin satanut. Mökillä kävin taas; siellä missä lunta oli viime sunnuntaina vielä yli saappaanvarren eli n. 40 cm ei nyt ollut enää yhtään. Kaadoin muutaman koivun, mutta tuuli lounaasta niin rajusti että niitä ei oikein tahtonut saada kaatumaan sinne minne halusi. Kaatumaan ne kuitenkin sai. Ja maassa pidettyä kurissa aika hyvin. Nämä pitää perhettä lämpimänä parin vuoden päästä talvella.
Oli siellä muutakin tekemistä kuin puun kaatoa. Heittelin talvella poltettujen puiden tuhkia syksyllä istuttamieni niinipuiden ja muiden taimien juurialueille, ja päälle vielä kanankakkaa. Maan Ph saisi olla vähän korkeampi kuusien jäljiltä ja lannoitteita tarvitaan etenkin nyt kasvuun lähtöön, jotta ehtivät venyä ennen kuin heinät alkaa vallata aluetta. Kun ne pääsee isommiksi ne pitää kyllä puolensa. Alkavat varjostaa juurialueensa tehokkaasti jo muutaman vuoden päästä. Ne on koulutettuja taimia, niillä pitäisi olla hyvä juuristo, joten lannoitteen ei pitäisi haitata juuriston kasvamista tuuheana joka suuntaan. Kasvavat usein tällä tavalla nuokallaan, ja lumi tietysti painaa tuossa asennossa olevaa vielä lisää talvella. Mutta kyllä tuollaisista vain isoja puita kasvaa.
Kotiin palattua oli sieltäkin hävinnyt jo kaikki lumet, paitsi kolatuista kasoista. Kai tätäkin pihaa pitää ruveta siivoilemaan. Keväässä on niin paljon erilaista tekemistä.


Talvi oli paljon yksinkertaisempaa. Meni vain hiihtämään.

Kohtahan sinne taas pääsee. Yhdestä kesästä mennään äkkiä ylitse.


2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Niin se on jostain hävinny, lumi. Meijän pihalla pääsis vielä hiihtämään :)

Yamaba kirjoitti...

Oho, onpas teillä paljon. Mutta ei se enää kauaa siellä kestä.