perjantai 25. kesäkuuta 2010

Päivitys

Tänne ei ole paljoa jaksanut kirjoittaa. Töitä ja konferensseja kuun alku, perheen kanssa Norjassa viikko, kylmässä sateessa ja tuulessa koko ajan. Sieltä palattua vein serkun hautaan ja sorruin sen jälkeen tautiin. Kahteen. Flunssaa viruksena, ja punkkikuppaa spirokeettabakteereina. Olin jo koko punkin unohtanut, upposi käteeni kauan sitten toukokuussa. Vaimo huomasi rinkulat nahkassani ja alkoi tiukata olenko ollut punkin kanssa tekemisissä. Vaimot on aika käteviä olentoja.

Olin minä kipeä. Nyt alkaa ruumis itse päästä voitolle viruksista, ja tuhti annos antibioottia päivässä alkaa hoidella borrelioosin. Ennen ihmiset kuoli tällaisiin. Sitä on mielenkiintoista ajatella.

Norjassa oltiin Tröndelagissa sellaisen kaverin luona, jonka kanssa olen joskus 35 vuotta sitten tehnyt yhden talven töitä kibbutsissa Israelissa. Lähinnä pessyt ruokalassa muutaman sadan ihmisen astiat kolme kertaa päivässä. Silloin tultiin hyvin toimeen keskenämme. Panin taannoin sen nimen huvikseni kuukkeliin, ja Norjasta se löytyi. Oli mennyt sikäläisen naisen kanssa naimisiin, kouluttanut itselleen ammatin, muuttanut pieneen kuntaan asumaan, rakentanut talon ja kasvattanut perheen. Eri ihmisiä me nyt oltiin kuin silloin alle 20-vuotiaina, mutta toimeen tultiin keskenämme hyvin edelleen. Samoin perheet.

Norjassahan on aina nättiä, vaikka sataisi kuinka paljon. Muuallakin kuin siellä vuonon rannalla.

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Pahoittelut punkkikupasta! Onni, kun perheessä on tarkkasilmäinen asiantuntija :)

Ja Norjassa on tosiaan kaunista. Vuoret, kivet ja vesi.

Yamaba kirjoitti...

Kiitos ja joo.

lepis kirjoitti...

Jopas kuulostaa ikävältä touhulta. Jokin outo virus täälläkin on pitänyt, mutta ei tuollaista pirulaista vielä ole päässyt yllättämään. Onneksi antibiotit tepsivät ja pääset nauttimaan kesästä. Nythän se vasta alkaa!