maanantai 5. toukokuuta 2014

美山 Miyama Kaunis vuori

Fujin metsästys jatkui kauempana, kun Kiotosta ei enää oikein suuria määriä löytynyt. Japanin kaikkein pisin, 1,646m pituinen fujikäytävä on Kiin niemimaan eteläpäässä, vaikka ei ihan meren rannalla. Vuorella jonka nimi on kaunis vuori. Sinne mennään Kiotosta suoraan etelään pikajunalla 2 tuntia 御坊 Gobōn kaupunkiin. Siellä kun tunnin odottaa, voi jatkaa linja-autolla vuorille toisen tunnin, ja vaihtaa päätepysäkillä pieneen kuntabussiin. Kunnan ylläpitämään pikkubussiin, joka 4 kertaa päivässä käy kiertämässä kylät ja kuljettaa ihmisiä halvalla (200 yeniä) paikasta toiseen. Koululaiset lukiolaisia myöten ilmaiseksi. Kuski sanoi, että päivän tuotto on yleensä 2000 yeniä, jolla ei maksa edes bensoja, mutta on se kuitenkin tarpeellinen palvelu. Kaikilla vanhuksilla ei ole autoa, tai eivät saa enää ajaa autoa. Lapsetkin tarvitsevat kyläillä. Joka tapauksessa kaukana vuorten keskellä oltiin, kun silläkin tunti ajettiin.
 Siellä ei tullut aitoja vastaan. Pääsymaksu 500 yeniä ja kävellä sai rauhassa. Fujeista ei ollut puutetta. Niitä, niiden tuoksua ja kimalaisia oli valtavasti. Osa jo kukkineita, osa parhaimmillaan, osa vielä nupuillaan. Suurin osa vuoriwisterioita, joita metsissä kasvoi siellä täällä muutenkin.


 Rodojakin siellä täällä.
 Lyhytterttuisia jalostettuja lajikkeita myös.
 Pinkkejä.

 Näkymät vuorille oli myös komeat.
 Vuorilla kukki keltaisena 椎の木 Shiinoki.

 Fujikäytävä näkyy ylhäältä tornista tuollaisena vihreänä tunnelina.
 Alas pääsee jyrkempää polkua, mutta koska ei oltu kyllästytty fujien tuoksuun ollenkaan, käveltiin se reilu 1.5 km takaisin samaa tietä mitä tultiin. Tämä on unohtumaton paikka.

1 kommentti:

Irja Viirret kirjoitti...

Ihastuttavat maisemat..