keskiviikko 28. toukokuuta 2014

東と西本願寺 Itäinen ja läntinen Honganji

浄土真宗 Jōdo shinshūn päätemppeli Honganji kasvoi aikoinaan niin mahtavaksi, että se jaettiin kahtia vaikutusvallan pienentämiseksi. Niinpä niitä on nykyäänkin kaksi. Hyvin samanlaisia. Niissä ei ole erityisiä puutarhoja, eikä ne ole museoita, vaan hyvin toimivia temppeleitä. Kioton aseman melkein edessä, joten niissä on aina paljon kävijöitä. Ja ainakin viikonloppuna niissä oli lähes koko ajan jonkinlainen seremonia menossa, pienempi tai isompi. Eli jos haluaa nähdä ja kuulla buddhalaista seremoniaa, mikä sinänsä on oikein mielenkiintoista, niin tänne; jos haluaa nähdä puutarhataidetta, niin moneen muuhun paikkaan. Tässä itäinen; päärakennus; muut rakennukset olivatkin remonttisuojusten alla.
 Puhdistautumisvesi tulee ison lohikäärmeen suusta.
 Läntisen käytävää. Kummassakin saa heittää kengät pois ja kävellä puulattioilla, kuvata saa vain ulkona.
 Nämä pienet miehet on 1600-l lähtien kannatelleet temppelin kattoa. Pieniä mutta vahvoja.
Temppelien edessä kulkevan kadun (taisi olla Shichijo) varrella olevissa erittäin halvoissa kuppiloissa ei kannata syödä.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Oletko tehnyt empiirisiä kokeiluja ruuan suhteen, vai mistä tiedät, ettei kannata syödä?

Mitenkäs kauan sie meinaat vielä reissussa olla? Mietin sitä sun hienoa kasvimaata täällä Suomessa... on se varmaan hyvässä hoidossa, mutta kuulumisia olis silti kiva saada sieltäkin :)

Yamaba kirjoitti...

Hinnasta ja paikkojen ulko- ja sisänäöstä tietää, että ruoka ei ole kovin hyvää. Olen tuollaisissakin syönyt joskus, mutta en nyt.

Reissu on nyt ohitse, mutta vaihtaminen maasta toiseen on niin rasittavaa, että nyt vasta pitkästä aikaa pääsen edes katsomaan omaa blogiani, mutten jouda vielä täällä mitään tekemään.