torstai 10. huhtikuuta 2014

鞍馬温泉 Kurama onsen, Kuraman kylpylä

Kun on laskeutunut kaikki Kuraman temppelin portaat alas, voi kääntyä vasemmalle ja lähteä kiipeämään seuraavaa rinnettä ylös. Puolisen kilometrin päässä oikealla on Kuraman kylpylä. Se tekee hyvää muutaman tunnin vuorikävelyn päälle.

Kylpylään pääsee kävelemättäkin. Kuvan pikkubussi käy jokaisen junan tullessa Kuraman asemalla ja tuo ilmaiseksi tänne. Sillä myös pääsee samaan hintaan asemalle ennen junan lähtöä. Isossa talossa on sisäkylpylä, sauna jossa ei heitetä löylyä, vuoripurovesikylmäallas, ravintola, muutama hotellihuone jos haluaa jäädä yöksi, ja ilmainen lepohuone, jossa on patjat, tyynyt ja ohuet viltit, jos haluaa olla täällä vain päivän ja ottaa välillä nokoset. Kuuma vesi raukaisee. Sekä sisä- että ulkokylpylän, pyyhkeet ja yukatan, joka päällä täällä voi kulkea, sai 2500 yenin hintaan. Se kannatti ottaa vuorikävelyn päälle, vaikka ei koko päivää olisikaan, vaan vain muutaman tunnin.
 Paikalliset ja jotkut turistit ottavat vain ulkokylpylän, joka maksoi 1000 yeniä, ja johon kuului vain peseytyminen ja ulkoaltaassa makoilu. Maksu tuohon pieneen mökkiin valon alle ja portaat ylös. Siellä on samaa lievästi rikkipitoista vettä kuin päätalossakin, mutta vain osittain katetussa ja kokonaan kattamattomassa altaassa. Voi lekotellessaan katsella puita ja vuorimaisemia. Miehet ja naiset kylpee aina eri osastoissa.
Ravintolassa on hyvät ruuat ja juomat. Niitä tarvitsee. Nälkä tulee liikkuessa. Voi käydä välillä syömässä, ottaa 300 yenin hierontanojatuolissa pienen hieronnan - ne värkit ovat paljon parantuneet siitä mitä ne olivat 10 v sitten - ja tarpeeksi levättyään palata jomman kumman altaan kuumaan veteen. Alkupäivä vuorilla ja loppupäivä täällä on hyvä yhdistelmä. Illalla pimeän tultua kotiin. Yhdeksältä kylpylä iltaisin kiinni menee.


Ei kommentteja: