perjantai 3. tammikuuta 2014

Tamminäsiä

Näsiä kukkii, tosin vasta vain yksi kukka on auki. Nuput kuitenkin paisuu. Varmaan tätä on kevään merkkinä pidettävä; päivätkin jo pikkuisen pitenevät.

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Hurjaa, että teidänkin korkeuksilla näsiä jo kukkii! Jostain luin joulunalusviikolla, että näsiä juhli Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Oletko huomannut että myös koivut ovat alkaneet virittäytyä, oksien väri on jo kuin maalis-huhtikuussa.

Toivottavasti nämä nyt jäävät yksittäisiksi ilmiöiksi ja tulevat pakkaset eivät tulisi sulaan maahan. Saattaisi olla kasvien kannalta hieman haitallista, tai ainakin viivästyttävää.

RH kirjoitti...

Voi jestas... pajunkissat mie ymmärrän, vaikka niitäkin on kauhistellu - eihän ne vielä kuitenkaan "siitosvalmiina" ole, vaikka näkyvillä ovatkin, mutta näsiän kukka!!! Kuvitteleeko se tosiaan, että hyönteiset nyt sitä alkaa pölyttään?
Vuonna 2001 alkoi lumettomana muistaakseni, ja silloin kukki vielä saunakukat ja apilat, mutta silloin ei ollut ollut semmoista pakkas-ja lumikautta mikä nyt syksyllä oli. Se tappoi kesän elävät, joten tämän lämpimän kauden täytyy olla kevät.