tiistai 31. joulukuuta 2013

Joulupuun rakentelua 3

Joulupuu alkaa nyt olla niin valmis kuin sen talvella saa tehtyä. Kaikki tuo rasva menee talven ja kevään mittaan. Toukokuussa ei ole enää mitään jäljellä. Tintit ja tikat syö aika paljon. Ei tarvitse lisätä ruokaa kuin alemmas tönöihin. Ruukun teki tytär joskus alakoulussa lintujen ruokintaan. Nyt siinä on maapähkinöitä ja kookosrasvaa.

Tytär ja minä väsättiin myös ötökkähotelli. Sisukset on joulupuun rakentamisesta jääneitä pätkiä, kuivaa polttopuuta, putkikasveja puutarhasta ja rannasta, pari tyhjää maitopurkkia, käpyjä, saunassa kuivattua rahkasammalta tuon 1-reikäisen levyn takana ja muuta sellaista. Taisi tytär laittaa sinne Miinan karvojakin. Reunat on 2012 toukokuussa uusimani peräkärrin lavan yli jääneestä kaistaleesta, jolle nyt löytyi käyttöä. Erakkomehiläisille ja leppäkertuille se periaatteessa on tarkoitettu, mutta asukoon kuka hyvänsä. Niiden käyttöaste jäänee jonnekin 20-30% tienoille, eli jos asukkaita ei tule, niin niitä ei tule. Voi tulla seuraavana kesänä. Reiät itään päin aamuaurinkoon.
Peitin hotellin etusivun lopputalveksi vanerilla. Talvi on tinttien ja tikkojen aikaa, voisivat keksiä sisuksille muuta käyttöä nyt.

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Ja on muuten sitten ihan kaupastaostetun ötökkähotellin näköinen. Käytännöllinen, vaikkakin hieman huvittava keksintö, ötöhotelli nimittäin.

Mie onnistuin kerran tekemään vahingossa ampiaistalon - oli sen verran pieni reikä linnunpöntössä että ampiaiset teki sinne pesän. Pudotin maahan koko pöntön ja jatkossa tein reilusti kokoa reikiin.

Yamaba kirjoitti...

Useampia nimiä tavaralle. Tuota en ollut vielä kuullut.

Ampiaisia voi tulla mihin vain missä on sateen suojaa. Mutta suosivat tietysti paikkaa, mihin linnut ei mahdu. Mikä viittaisi siihen, että pienetkin linnut pärjää ampiaisille, ainakin silloin kun pesä on vielä kohtuupieni.

lepis kirjoitti...

Johan tuli komea! Ja hotellit ja kaikki! Tämä yllätti täysin, pohdin nimittäin pitkään sitä männyn käyttöä joulupuuna ;) Ihana idea!

Makoisaa Uutta Vuotta!

Yamaba kirjoitti...

Kiitos Lepis. On sellainen vanha joululaulu, missä lauletaan nimenomaan joulupuun rakentamisesta. Siitä tuli mieleen että mitä jos rupeaisi rakentamaan tuosta kannosta jotakin, jos käsitteen mieltää enemmäksi kuin vain koristeluksi.