maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lyypekki

Lyypekki nähtiin vain illalla matkalla satamaan. Kova kolea kostea pohjoistuuli. Helvetillisen kylmä, niin että villapaita ei oikein tuntunut riittävän ja pitkiä kalsareita tuli ikävä.
 Vanha vauras komea Hansakaupunki se on. Sen autojen rekkarissakaan ei lue L, vaan HL eli Hansestadt Lübeck.

 Komea kirkko, mutta siellä ei käyty sisällä.

Lähinnä Lyypekissä vain syötiin illallista. Mieleen jäi että tilasin aterian, missä piti olla currykastikkeessa juustoa, tomaatteja ja sieniä. Sain aterian, missä lillui lievästi curryllä maustetussa kermassa kokonaisia herkkusieniä eikä juuri mitään muuta. Ei ollut hyvää ja niitä harvoja kertoja kun en syönyt lautasta tyhjäksi. Ehkä kaupunki olisi hyvä tutkia joskus ajan kanssa, mutta siitä ei nyt tällä kertaa jäänyt kovin kultaisia muistoja. Puliukkojakin siellä oli joka puolella; heitä ei katolisessa Saksassa ollut tottunut näkemään. Paluuta kohti pohjoisen kulttuuria.

Travemünden satamaan ajettiin. Pantiin auton navigaattoriin Finnlinesin antama osoite, mutta se vei yhtiön konttorille eikä satamaan. Skandinavienkai löytyi sitten viittoja lukien. Laivaan pääsi puolen yön aikaan kun oli pari tuntia satamassa autossa jonotellut. Hyttiin ja nukkumaan. Laiva lähti liikkeelle aamuyöstä klo 4.

Ei kommentteja: