sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Harmaapäätikka tämä lienee

Oli aamulla pihassa ja petäjässä syömässä murkkuja. En ole ikinä ennen tätä nähnyt, mutta tervetuloa pihaan. Talvella olisi tarjolla linnunmakkaraa, joka ainakin täkäläiselle käpytikalle kelpaa hyvin. Kesällä saa syödä murkkuja niin paljon kuin vain haluat. Niistä ei ole puutetta.

Paikkalinnuksi sitä Luontoportin kuvauksessa sanotaan. Tiedä vaikka sen vielä näkisikin. Tämän pitäisi olla uros. Kuva vähän suttuinen, kuvattu ikkunan lävitse ja suurennettu huomattavasti.
Tämä oli aamulla ennen kuutta. Menin koiralenkin jälkeen takaisin nukkumaan ja nukuin puoleen päivään. Ei ole kiirettä oikein mihinkään.

Iltapäivällä tyhjensin ja siivosin lammen. Rupesi taas levättymään. Viherlevää vain, ei pitäisi olla myrkyllistä, mutta täyttää veden. Nyt helppo toimitus; yhdellä pumpulla vanha samea vesi pois, samalla haavilla levää keräten atsaleoiden juureen ja pohjan mutaista vettä sekoittaen. Toisella pumpulla järvestä uusi vähäravinteisempi vesi tilalle. Jospa se lampi nyt taas menisi puhtaana eteenpäin. Helpompaa nykyään kuin ennen pumpun ostoa. Sangolla veden mättämiseen meni useita tunteja.

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Uudet kesäkaveri on aina kivoja :)

Yamaba kirjoitti...

Joo. Mielenkiintoista nähdä uusia värejä ja jos hän jää, ehkä uudenlaista käyttäytymistäkin.