tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hollannin Alpit

Hollannin Alpit sijatsevat 3 km Aachenista länteen. Aivan rajalla, missä Hollanti kohtaa Saksan ja Belgian. Tuossa tolpan kohdalla on 3 valtion rajapiste.
 Tässä on Hollannin Alppien korkein kohta, 322,7 m. Vaalserbergiksi eli Vaalsin vuoreksi hollantilaiset paikkaa kutsuu. Täällä näkee paljon pyöräilijöitä harjoittelemassa ylämäkeen ajamista. Tärkeäähän sekin taito on osata. Me tultiin autolla. Me jo osataan. Otin kuviakin, mutta auto tärisi alppitiellä niin, että deletoin ne pyöräilijäkuvat. Olivat tehneet oikein serpentiinitien alppiensa laelle.
 Hollannissa ja Belgiassa paistetut perunat ei ole mitään lisäkkeitä. Ne on usein koko ateria, joko kastikkeella tai ilman. Ihan hyvin paistettuja ne olikin, paikallisen omenamehun kanssa.
 Rajalla on myös vahtitornin näköinen turistitorni, jonne saa nousta lipun maksettuaan. Paikalliset turistit nousi hissillä, mutta me käveltiin. Voin suositella. Polvet aivan vetelinä koska koko ajan näki verkkoportaiden lävitse alaspäin. Tämä oli hyvin tunteellinen turistikokemus. Tekisin sen kyllä uudestaankin; yhtä aikaa kamalaa ja viehättävää.
 Tornin laelta näkee valtakunnanrajoja. Tässä näkyy kaksi, puuston eroista sen voi huomata. Maastossa ei ole mitään rajoja.

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Aattelinkin, että on jotain yhteysjuttuja, kun ei sinusta kuulunut...

Voin kuvitella, miten kamalaa on ollu kiivetä noin korkealle ja nähdä koko ajan alas...!!!

Yamaba kirjoitti...

Joo, kommentin kommenttikin kuukauden myöhässä. Mokkulalla ei tehnyt mitään, ja töissä oli niin paljon muuta hoidettavaa harvoin verkkoon päästessään, että bloggerissa ei yleensä voinut käydä.

Yamaba kirjoitti...

Se kiipeäminen oli samanlaista kamalaa kuin vuoristoradalla. Sitä halusi samalla kun kamalteli.