sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Parsapenkki

Parsoja on kasvatettu nyt vuodesta 2009 lähtien, ja oikeastaan aloin tehdä niille penkin pohjaa jo vuonna 2008. 2010 ne on viimein istutettu ojaan, joka on samana syksynä kylmän tultua täytetty. 2011 elokuussa ne on olleet jo tuuheita, ja saman vuoden syksyllä niiden päälle on kuskattu kompostia ja hiekkaa, niin että ne on kasvaneet jo matalassa kohopenkissä. 2012 niistä ei ole yhtään kuvaa; ovatpahan vain kasvaneet. Sinä keväänä nousevissa versoissa oli ensimmäistä kertaa muutama paksumpi, mutta ei niitä silloin vielä syöty. Eikä niitä ollut montaa; useimmat vain lyijykynän paksuisia tai ohuempia.

Tänään kuskasin jälleen kerran kompostin maatuneen pohjan penkin päälle. Saunan kiukaan alta kertyneet tuhkat sekaan. Sen päälle vielä hiekkaa hankaloittamaan rikkaruohojen kasvua ja sotkeutumaan ennen pitkää multaan. Nyt kerroksia pitäisi olla riittävästi. Toki tuo tuosta painuessaan jonkin verran madaltuu.

Uusista versoista ei vielä ollut jälkeäkään. Saa nähdä mitä sieltä nousee, ja milloin, ja joko niitä hennoisi maistaa. Syötävää sieltä ei varmasti koskaan paljoa nouse, mutta onpahan ollut tuossakin tekemistä. Tässä vuosien vieriessä.

Ei kommentteja: