lauantai 11. toukokuuta 2013

Puut pinoon

Tänään käytiin jälleen mökillä kuntoilemassa. Puut on nyt pinossa. Niitä tuli aika pirusti, epäilen että noita polttaa enemmän kuin yhden talven. Lähes kaikki vielä koivua, sekapuuna jonkin verran pihjalaa - joka palaa vielä kuumemmin kuin koivu. No, pitäisi lämpöä riittää.
 Tämä aukio on nyt kohtalaisesti siivottu. Polttupuut pinottu ja pienemmät oksat joko raahattu tien varteen kasaan puruksi myllyttämistä varten, tai sitten läjätty karsintapailalleen, lähinnä kuusenhavut.
 Valkovuokko (Anemone nemorosa) ja kiurunkannus (pysty-; Corydalis solida) leviävät hyvin. Olen joskus heittänyt sinne kummankin siemeniä. Mistä valkovuokot on en oikein muista, mutta kiurunkannukset on Jyväskylästä yliopiston campukselta, missä niitä kasvaa vähän siellä täällä.
 Niitä on jo laajoja kasvustoja. Usein porukoissa valkovuokon kanssa; niille ei kelpaa jokainen paikka, mutta mikä sopii yhdelle, sopii toisellekin. En tiedä kuinka ne sen päättävät. Kummankin siemeniä kuskaavat muurahaiset ja ihmiset. Ilmeisen tehokas lisääntymistapa. Kasvit saavat kummankin eläinlajin tekemään töitä puolestaan.


Ei kommentteja: