sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Vettä ja kuumetta

Olen maannut pari päivää putkeen, nukkumassa kahden peiton alla kuumeessa. Elämä aina vaihtelee. Vettä on myös tullut putkeen, taukoamatonta rankkaa sadetta. Lämmintä +14 päivisin, alle 10 öisin.
 Vaikka huoneeni katto ja seinät eivät paljoa lämpöä eristäkään, niin suurimman osan vedestä ne pitävät kuitenkin ulkopuolella.

 Eivät ihan kaikkea kuitenkaan. Vähän tulee nurkasta sisään. Eivät siitä juuri huolestu; rakennukset ovat sen verran ilmavia/hataria, että ei kai täällä sen kummenpia homeongelmia ole. Ei niistä ainakaan kukaan ole valittanut, vaikka kysymällä saa kyllä kuulla että on jossain jotain joskus ollutkin.
Huonettani voi lämmittää puhaltimella, joka kerää lämpöä ulkoa moottorin huristessa. Kuten Etelä-Euroopassakin, täälläkin lämmitetään tarvittaessa ilmaa, ei rakenteita, kuten kylmissä maissa. Puhallin on kuitenkin liian tehokas ja puhaltaa kuumaa kuivaa ilmaa liian kovaa, niin että ei sitä pitkään pidä päällä. Kun sen panee kiinni, jäähtyy huone hissukseen taas ulkoilman lämpötilaan. Mutta kahdella paksulla peitolla pärjää. Sinne taas takaisin nukkumaan; postit on katsottu ja bloki päivitetty.

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Olipa taas paljon luettavaa ja katseltavaa! Nyt vasta jaksoin. Eikä mejän koirat nyt aina naama irvessä oo, niinkuin ne ketut :)

Hienoja maisemia siellä on... puistoissa ei liene paljoakaan "luonnonvaraista", taitaa olla ihmisen muokkaamaa enimmäkseen.

RH kirjoitti...

Niin, piti vielä sanomani että parane pian! Toivottavasti ei ole vakavaa.

Yamaba kirjoitti...

Ei se vakavaa, mutta kova ja pitkä. Nyt 30.11 alkaa olla yskä jo hellittänyt.