lauantai 15. syyskuuta 2012

Utsjoki-drinkki

Pyysin illalla Luossajohkan hotellin baarissa Utsjoki-drinkkiä, mutta eivät olleet sellaista vielä kehittäneet. Pyysin sitten hyllyssä olleista pulloista sekoituksen Lapponia-likööriä ja Jaloviinaa. Siitä se syntyi. Taas ryöstöviljeli eteläinen saamelaisperinteitä. Baarimieskin oli kyllä Virosta.

---------

Toin näille tuliaisiksi 10 l etelän hetelmämehua. Elikkä omaa savolaista omenamehuani. Ilmansuunnat on täällä kovin erilaiset kuin kotona. Savo, Saksa, Sambia; etelässä ne on kaikki.

---------

Näkyy täällä pärjäävän hotellin pihalla hyvässä mullassa sekä pihjala että siperianhernepensas. Pihlaja ei kuitenkaan ehdi kypsyttää marjojaan, eikä hernepensaan paloissa ole siemeniä. Muuten puusto on tunturikoivikkoa. Joskus vähän petäjää, haapaa, raitaa, kiiltopajua, villapajua ja katajaa seassa. Hyvin mielenkiintoinen paikka.

---------

Hotellissa ei vielä näin lämpimällä - +7C - lämmitetä, mutta peitto on lämmin.

----------

Näkyy Tenon uomassa kasvavan harvakseltaan pihlajia. Eli kyllä sen siemenet ainakin joskus kypsyy. Norjan puolella Skiippagurrassa näkyy myös leppiä, lehtikuusia ja yhden sembramännynkin näin. Kasvaahan täällä vaikka mitä.

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Vai drinkkimestariksi muuntauduit! No, noilla lämpöasteilla lämmikettä varmasti tarvitaan!

Yamaba kirjoitti...

Hyvää se oli. Seuraavana iltana hotelli oli melkein tyhjä joten henkilökunta piti vapaata, eli baaria tai illallista ei ollutkaan. Sesongin loppuvaihetta. Kohta panevat koko hotellin talveksi kiinni.