perjantai 21. syyskuuta 2012

Härkäpapuja

tuli iso kulhollinen täyteen. Silvittiin palkoja kolmestaan tunti.
Ei niitä koskaan ennen ole samalta alalta ja yhdestä pussillisesta siemeniä yhtä paljoa tullut. Ne kasvoikin nyt puolitoistametrisiksi. Hyvä kesä. Sataisi vain yhtä paljon ensi kesänäkin.

Noista saa useamman kerran chili con härkäpapua.

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Muhkeita!
Tykkäisin kasvattaa papuja, ne kasvit itse ja palot on hienoja, mutta menisivät meillä hukkaan. Tarkoitan, että niitä ei taitaisi kukaan syödä...
Reilu vuosi sitten mulla oli tuoksuherneitä, joiden siemeniä otin talteen mennyttä kesää varten, mutta en kertakaikkiaan enää löytäny niitä keväällä. Mahdollisesti joku heittänyt roskiin, kun ne oli itsetehdyssä paperipussissa...

Yamaba kirjoitti...

Chili con härkäpapu on oikein hyvää. Eikö teillä perhe syö sitä mitä niiden eteen panet? Onko niillä valinnanvaraa? Tekeekö ne itse vaihtoehtoruuan?

RH kirjoitti...

Eiku ne jättää syömättä tai syö leipää.

Yamaba kirjoitti...

OK, eli tekee omat ruuat. No, leipähän on hyvää ja terveellistä sekin. Täysi ateria sinänsä. On meilläkin joskus erimielisyyksiä ruuasta, mutta ratkaisu on samanlainen kuin teilläkin. Jos ei yhteinen kelpaa niin erimielinen tai erimieliset etsii kaapista jotain muuta. Kokki kuitenkin aina päättää mitä hän haluaa tehdä.