keskiviikko 8. elokuuta 2012

Lokakuuksi kääntyy

Tämä syksy on ollut juhannuksen jälkeen kuin kohtuulämmintä syyskuuta, mutta nyt alkaa kääntyä jo lokakuun suuntaan. Jokapäiväinen sateemme on valunut aamusta iltaan kylmänä, kostean pohjoistuulen kera. Päivän ylin lämpötila +12 C. Jos kirkastuisi yöksi, voisi odottaa hallaa, mutta ei taida kirkastua.

Tarkenee ulkona jos on hyvässä liikkeessä ja sadetakki päällä, mutta kun yritin illalla huoltaa raivaussahaa pohjoiseen auki olevassa autokatoksessa, tunki tuuli kankaan jokaisesta raosta sisään niin kosteana ja kylmänä, että paikallaan seisovan miehen piti käydä lisää kerroksia vaatetta päälle, jotta ei hyytyisi kokonaan.

Metässä on kyllä kantarelleja, mutta niiden päällä on niin paksu heinä, ettei niitä löydä ennen kuin ajelee siimalla heinää lyhyeksi polkujen varsilta. Puissa on iso painava lehti ja ohuemmat vesat alkaa märkinä kallistua polkujen poikki, isommista rungoista oksat roikkuu alaspäin. Pitää ajaa risukkoa raivausterällä nurin ja katkoa sekatööreillä alempia oksia. Iltahommina, ilman kiirettä, silloin kun ehtii.

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Lokakuu ja puissa vihreät lehdet! Jeee ;D

Yamaba kirjoitti...

Niin, pitkä yleensä lämmin syksy.