torstai 19. heinäkuuta 2012

Ilmoituksia

Tein hautajaiskutsut. Siihen saattaa olla jotain valmiita korttejakin tai asiakirjapohjia olemassa, en tiedä. Tein Wordillä muutaman lauseen kutsun tilaisuuteen, selittäen myös ettei sillä kertaa oikeastaan haudata ketään, ja kopioin perään GoogleMapista kartan kumpaankin paikkaan, siunaus- ja muistotilaisuuteen. Kaikilla ei ole gepsejä, ja kaikki eivät hyvin tunne niitä Savon seutuja. Printtasin niitä 15 kpl, panin kirjekuoriin ja lähetin. Mikään kiire niillä ei ollut; samat tiedot olin kertonut isäni sisaruksille ja serkuilleni jo puhelimitse viime viikolla.

Väsäsin myös kuolinilmoituksen. Käytin mallina sitä mikä veljelleni joskus oli tehty; en muista enää kumpi, mutta joko isäni tai äitini. Sama lakoninen teksti käy joka tapauksessa isällenikin:




Isä ja pappa
seurakuntamestari Pentti 
s. 11.3.1928
poistui luotamme 1.7.2012
Syvästi kaivaten
Omaiset

---------------------------------------------------------------------------------------

Siunaus kappelissa 4.8.2012 klo 11 ja muistotilaisuus sen jälkeen kirkolla.
Kutsumme kaikkia Pentille läheisiä osallistumaan tilaisuuksiin kanssamme.

Aika monet tunsivat hänet hänen töissä ollessaan, tyttö- ja poikakerholaisista lähtien, ja hänellä on kohtuullisen iso suku eri puolilla keskistä Savoa, vaikka ei juuri ole siihen yhteyksiä pitänyt. Muuten kuin käynyt itse kunkin kuolleen hautajaisissa. Arvelin, että on asiallista tiedottaa kuolemasta riittävän laajalti ja Savon Sanomissa se tieto varmaan menee sinne minne pitääkin. En usko että sieltä montaa hautajaisvierasta tulee, mutta voi joku tullakin. Yleensähän ne ilmoitukset vain luetaan, tai vanhat ihmiset niitä lukevat, ja kommentoivat lähipiirissä että Penakii jo sitten kuol. Jos teksti kelpaa veljentyttärille, niin pannaan lehteen. 

Pesin panepesurilla mökin matot, ripustelin autokatokseen kuivumaan. Silitin mökin verhot. Ei nyt ihan sileää jälkeä, käytän silitysrautaa aika harvoin, mutta sileämpää kuin koneesta otettuna.

Jokapäiväinen sateemme lankesi reippaana sekä aamulla että iltapäivällä, mutta piti jonkun tunnin taukoa välillä. Jos maa olisi ollut rutikuivaa, niin kylläpä tuollainen sade olisi tehnyt sille hyvää.

Syyskuu näyttä alkaneen jo näin heinäkuussa. Iloitkaamme siis menossa olevasta pitkästä lämpimästä syksystä!

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Täällä ei satanut!!! Aamulla vielä pitkään oli kyllä ruoho ihan märkää pienten koirien kävellä käpäliä nostellen ja väristen.

Yamaba kirjoitti...

Jaha! Sieltä päin lähtien yrittää kuivua. Sopisi sellainenkin välillä.