lauantai 26. toukokuuta 2012

Kukkia taas

Ilma on lämmintä ja leppeää kuin linnun maito - jota en tosin ole koskaan juonut - joko ei tuule ollenkaan, tai vain kevyesti ihoa hivellen. Valoa on niin paljon että se imeytyy suoraan ihon läpi sisään. Kukat kukkii niin kirkkaasti että melkein sattuu silmiin. Lyhyt kesä; loppukevät räjähtää toukokuussa äkkiä esiin heti kun lumet häviää. Hyviä nämä vaimon tulppaanitkin on, vaikka eivät mehtätulppaaneja olekaan. Näistä vain katsoessaan tietää että nämä on taantuvia, eivät oikein tahdo pärjätä enää ensi vuoteen kunnolla.
Kaukasianpitkäpalko (Arabis caucasica). Tämä pärjää hyvin ja leviää kunhan sitä ei juuri lannoittele. Kärähtää apulannasta helposti.
 Lännenkylmänkukka (Pulsatilla vulgaris) täydessä kukassaan.
 Elviira, tai siis kolme sellaista. Muutaman vuoden vanhoja, ennen eivät ole kukkineet näin tiheään.
 Luumu (Prunus domestica). Kaksi kukkii tänä keväänä. Loput vielä paranevat toissatalven tuhoista; viime kesänä eivät vielä valmistautuneet kukintaan.
 Kevätvuohenjuuri (Doronicum orientale). Tämä alkaa näyttää jo enemmän kesäkukalta lehtiensä takia.

Näitä muun muassa. 

5 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Komeaa väriloistoa!
Miten niin et ole juonut maitoa koskaan? Koskaan...!

Yamaba kirjoitti...

Lehmän maitoa kyllä join lapsena, mutta se linnun maito on juomatta.

Yamaba kirjoitti...

Ahaaaa ... siinä on yhdyssanavirhekin. Linnunmaito pitäisi tietysti kirjoittaa yhteen, koska se on yksi käsite. Näitä saa korjata jatkuvasti niin opiskelijoilta kuin itseltäänkin.

RH kirjoitti...

Elviira? Elvikin tiedän, mutta tuo on uusi tuttavuus... piti googlettaa, että sehän on rhodo, ja saanut nimensä jalostajansa Marjatta Uosukaisen isoäidin mukaan. Mun isoäiti oli lyhkäisesti vain Elvi, mutta kyllä sitäkin Elviiraksi sanottiin :)

Yamaba kirjoitti...

Vai Marjatta Uosukaisen mummo? Sen Marjatan olen joskus tavannut lakkasuolla, mutta mummosta kuulin nyt ensimmäistä kertaa. Elviira on pieni ja matala rodo, sopii pieniin paikkoihin hyvin, sinne missä ei tarvita kaksimetristä.