lauantai 26. toukokuuta 2012

Helsingin ihmeitä

Näin kasvitieteellisessä puutarhassa työmenetelmän, jota en ollut nähnyt koskaan aikaisemmin. Yksi mies otti lapiolla kasvillisuutta ja pintamaata irti ja toinen imuroi kaiken letkulla auton tankkiin. Ilmeisesti tarkoituksena on tuhota koko rinne nykymuodossaan ja perustaa kuivakkotarha uudestaan. Lienee rikkaruohottunut liian pahaksi. Tulipahan nähtyä tuollainenkin. Energiaa siinä kuluu, mutta kohtuullisen tehokasta. Lienee nykyaikaa ...

Helsinkiläisille puhaltelee se ainainen kylmä merituuli, joten siellä ei olla enää juuri sen edempänä keväässä kuin Sisä-Suomessakaan. Mutta siellä kasvoi jotain jota minunkin tekisi mieleni: Mehtätulppaani Tulipa sylvestrisAito luonnonlaji joka jopa haisee hyvältä ja leviää hyvin ominkin voimin. Sellaiset on paljon mielenkiintoisempia kuin jalostelut hajuttomat lajikkeet, joissa tosin on niitä värejä. Mutta enpä ole nähnyt näitäkään missään myytävänä. Kaikkea ei voi saada aina ja heti. Kyllä tuo vielä jostain löytyy. 

5 kommenttia:

RH kirjoitti...

No johan on systeemit! Vaan eipä tarvi kottikärryllä kuskailla.
Kaunis on metsätulppaani! Ikinä en oo luonnonvaraisena nähnyt. Onkohan se rauhoitettu?

Yamaba kirjoitti...

Se ei taida edes Suomen metsissä kasvaa, vaan paljon meistä etelämpänä. Mutta ei tiedä vaikka se hyvin pärjäisi lehtometsissä täälläkin, varmaan ravinteita tarvitsee.

lepis kirjoitti...

Kävin tuolla pari viikkoa sitten ja silloin siellä kukki keltaisenaan mukulaleinikki, josta kovin yrittivät eroon.

Tuo imurisysteemi on tietääkseni käytössä, kun vanhojen puiden juuristoja ilmastetaan. Tai jotain. Siis kasvualustoja parannetaan.

Yamaba kirjoitti...

OK, mukulaleinikin tappo siellä lienee sitten kyseessä. Varmaan samalla systeemillä pystyy maata ilmastamaankin, mutta nyt ne imuroivat maan pinnalta.

lepis kirjoitti...

Tässäpä selitys:

http://www.luomus.fi/info/tiedotteet/?p=1684