sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Helppo talvi

Mennyt talvi oli kyllä helppo. Ei juuri pakkasta, yhden viikon taisi pitää helmikuussa. Ei paljoa lunta; katolla ei tarvinnut käydä kertaakaan kolan kanssa. Maassa kolaamista silloin tällöin tammi-helmikuussa, mutta aika vähän. Polttopuita on kulunut pari kuutiota vähemmän kuin edellisenä talvena, eikä ole ollut kylmä talossakaan.
Jos Riuskilta kului viime talvena bensiiniä 6 l/100 km, niin tänä vuonna maaliskuun viimeisenä päivänä mittarissa oli 5 l/100 km. Pakkanen ja epätasainen lumipolanne teillä kuluttaa polttoainetta aika paljon. Lämmin sää ja tasainen pikipinta, vaikka märkäkin, kuluttaa selvästi vähemmän. Toki kulutus nousi helmikuun loppuun mennessä jo lukemaan 5.2 l/100 km, mutta laski maaliskuussa taas. Ja toki ajoin etenkin maaliskuun aika hiljaa, eli mittarissa oli melkein aina nopeusrajoitus + 5km/h + mittarivirhe 5%, yhtäältä laskeakseni stressiä tietoisesti olemalla pitämättä kiirettä tiellä paikasta toiseen siirtyessäni, mutta toisaalta nähdäkseni miten alas saan kulutuslukeman laskemaan.  Laskee se tuollaisella tyylillä ajaessa.

On ollut auto paskainen koko maaliskuun. Mutta kun on ollut lämmintä, on sen ja vaimon auton saanut joko lauantai-iltana tai sunnuntaina pestyä edes kerran viikkoon. Jos välttämättä haluaa ostaa valkean auton, niin pitäisi sitä jaksaa pestä. Kuvassa siis pestynä. Ei voi erehtyä. 

3 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Auton pesu... prrrr.... inhokki hommaa. Siksipä ajelen värittömällä harmaalla ;)

RH kirjoitti...

No eipä ole mun autoa pesty... mies puunaa omaansa sillon tällön (farkku, joten takaluukku on aina kuorrutuksen peitossa) mutta mun on likainen ulkoa ja roskainen sisältä. Kunhan liikkuu, sama se muuten...

Luin että "...on sen tai vaimon saanut joko lauantai-iltana tai sunnuntaina pestyä..." :D

Ja juu, yllättävän helposti meni talvi, varsinkin kun mies hoiti lingolla lumityöt!

Yamaba kirjoitti...

Auton pesu on aika helppoa, näin kun sen voi meillä tehdä omassa pihassa ja lämpötila on ainakin +0 tai ylempänä: 1. painepesuri ovesta ulos, letkut ja johdot kiinni. 2. Auton kastelu ja isoimpien paskojen huuhtelu samalla. 3. Sankoon lämmintä vettä ja autoshampoota. 4. Auton pesu sienellä ja paljolla vedellä. 5. Auton huuhtelu painepesurilla. 6. Tavaroiden peseminen ja vieminen paikoilleen. Kaikkeen menee 10-15 min (riippuen siitä saanko tyttären hoitamaan painepesurihommat) ja on helppoa. Ja mukavaa kun saa liikuntaa.

Auto liikkuu toki pesemättäkin. En minäkään ennen näin. Etenkään talvella en pessyt koskaan. Mutta niin kuin olen tuolla joskus kirjoittanut, minulla on ensimmäinen uutena ostettu auto nyt käytössä, samoin kuin painepesuri ja kivetty piha jossa ei rapa enää roisku. Kaikki on nyt helppoa ja pesukustannukset pienet.

Sen pesen toki aina kun käyn suihkussa, mitä teen päivinä jolloin on lähdettävä ulos ihmisten pariin. Vaimon selän pesen saunottaessa keskiviikkoisin ja autonpesupäivinä.