sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Auton pesu

Tiet on jo kohtuullisesti puhdistuneet, paska niiden pinnalta on noussut autojen kylkiin ja ne ovat kantaneet sen pois. Vielä siellä sen verran kuitenkin on, että vähitellen kertyy kerrokseksi autoihin. Joten pesu.

Autot jonoon, painepesuri ulos, vesiletku siihen kiinni ja hana auki, sähköjohto töpseliin ja virta päälle, sangollinen lämmintä vettä, siinä autoshampoota, pehmeä iso sieni, kumihanskat.

 Suihkutetaan auto ensin märäksi. Suurin osa paskasta lähtee jo sillä, mutta ohut kellertävä kerros jää. Se lähtee vain sienellä ja saippualla.
 Kun tytär kulkee edeltä painepesurin kahvassa, tulee isä perässä pesusienen ja sangon kanssa ja vetää autot puhtaiksi. Kaksi autoa pesee melkein yhtä nopeasti kuin yhden.
Kun vähän pitää väliä saippualla pesijään, niin painepesurin käyttäjä pääsee pian huuhtelemaan autoja hänen perässään. On vettä saatu niskaankin. Puhdasta se on, vaikka kylmää. 

Aikaa pesuun ei mene kauaa, 15-20 min, mutta saippuapesijälle tulee kohtalaisen lämmin. Saa heiluttaa sientään aika nopeasti jotta pääsee pois kärsimättömän painepesurinkäytäjän tieltä. Sopii kuntoiluksi. Pitää kurkotella ja kumarrella vuoron perään. Painepesurin käyttäminen on enempi vain hupia. 

Autot saa kuivua tuulessa. Kuivutuaan kylliksi ne voi ajaa katokseen (minun) ja talliin (vaimon). 

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Mulle tulee aina autonpesusienestä mieleen, kun esikoisen pienenäollessa kerran satoi hurjasti, ja mie tuumin, että pitäskö mennä sienellä pyyhkiin autoa, kun on "luonnon oma pesuri" käynnissä. Lapsi katto mua silmät pyöreenä ja sano "hyyyi,sienellä?!" ku se luuli että jollain tattisienellä...

Yamaba kirjoitti...

Tatilla saisikin hyvän pinnan autoon. Erikoinen, ei olisi jokaisella vastaantulijalla.