lauantai 22. lokakuuta 2011

Kirjava

Nyt tämä alkaa olla valmis, pinta ainakin; reunoja voi vielä miettiä, mutta eiköhän jää ensi vuoteen. Tein tänään viimeiset viimeistelyt rälläkällä, saumasin ja pesin. 

Tällaista tämä nyt vain on. Kirjavaa, niin kuin perhe tilasi. Musta kuitenkin sitomassa kuvioita yhteen. Aika Mussorgskia. Jota yleensä olen kuunnellut kivikuormia ajaessani. Näyttelykuvat on vaimon raktorissa aina sisällä soittimessa. En itse asiassa ikinä mitannut mikä aukion pinta-ala on. Ajoin vain kiviä trailerilla niin monta kertaa kuin tarvittiin. 
En oikein keksinyt muuta helppoa tapaa liittää betoninkappaleet aukion päässä oleviin luonnonkiviin kuin sepelin. Ehkä siihen ei sen kummempaa tarvitsekaan. Pitää miettiä. Kivipallot ei vielä ole millään kiinni. Ajattelin kiinnittää ne jalustalaattoihin terästapeilla, mutta koska siinä joutuu vähän nostamaan noita n. 60 kg palloja, niin jätän sen myöhemmäksi. Kunhan arpi mahassa on kokonaan parantunut. 


Näkymä sammakkolammelle päin. 

Löysin vähän jopa violettiakin eurokiveä. Kaarteisiin on kyllä kehitetty ihan oma kivensäkin, jossa on kaikki kulmat pyöreitä. Tykkään kuitenkin enemmän tehdä kaarteet eurokivellä. En tiedä miksi.
Sain mielestäni liitettyä uuden kiveyksen vanhaan pätkään kohtalaisen siististi. Vanhasta lähti saumatessa ja pestessä sammalet isoksi osaksi pois. Tulee ensi kesänä takaisin. Lammen vieressä on aina niin kosteaa ja varjoisaa, että sammal kasvaa nopeasti. Saa sitä jonkun vuoden välein vähentää. 
Liitos lammen rannan pesubetonilaattoihin on vähän kökkö. Kivituhkaa. Tarkkaan leikkaamalla olisi tullut parempaa jälkeä, mutta kun satoi melkein koko päivän. Ei tehnyt mieli rälläköidä kuin sen verran että sain eri suunnista tehdyt eurokivijonot yhteen. Jos kivituhka haittaa silmää ensi kesänä, niin pitää katsoa tilanne sitten uudestaan.
Eiköhän tämä tästä. Saa marraskuu tulla.

4 kommenttia:

Lepis kirjoitti...

Mielettömän upeaa! Kuin persialainen matto!

Nostan sinulle hattua todella korkealle rohkeudesta, mielikuvituksesta ja värien käytöstä! Tuo liukuvärijuttu on kerrassaan upea idea. Tällaisia toivoisi näkevänsä enemmän!

Kiitos myös loistvista ideoista!

Yamaba kirjoitti...

No, onhan näitä kaikenlaisia kivenmyyjien näyttelypihoissa. Kiitos kuitenkin.

RH kirjoitti...

Vau! Ei ole tylsän näköinen piha :)
Laita kivituhkan sijasta multaa ja muutama tuhatkauno sinne rakoseen.

Yamaba kirjoitti...

Kiitos. Kasvavaa on muutenkin niin paljon, ja sellaiselle on aina ennen pitkää tehtävä jotain. Mieluummin pitäisi vihreän poissa kulkuteiltä.