perjantai 21. lokakuuta 2011

Lokakuun hommia

Tuhatkauno avaa nuppuaan.

Vaimon ruusu on avannut.
Purin vähän vanhaa kiveystä lammen vierestä. Routa on sitä vähän heilutellut, tehnyt pieniä vuoria ja laaksoja. Ja kasvillisuus alkoi peittää sen; nyt toki jo kaikki on kitketty. Voimakkaasti siellä missä ei juurimattoa ole ollut; etualalla, missä on ollut juurimaton pätkä, kasvit ei pääse voimistumaan. Sammal kasvaa kyllä hyvin joka paikassa, mutta sillä ei juuria olekaan. Sammal on nättiä. 

Asensin sinne kerroksen 30 mm Finnfoamia, sen mitä sitä oli jäljellä. Saa nähdä ensi keväänä mitä sille tapahtuu. Maassa on kerros sepeliä, sen alla 20-80 mm mursketta, sen alla suodatinkangas, ja alimpana täkäläinen jankko. En muista miten syvään mursketta on, saattaa vaihdellakin 10-30 cm välillä. Joissain kohdin routa on tuntunut, joissain ei. Vasemmassa reunassa kaarteen kohdalla on ison kiven yläkulma. Niin ison ettei sitä käsin maasta pois saa. Kohdan saa tasattua kivien tasoon kivituhkalla. Mutta juuri siellä ehkä tulee esiin maan liikettä keväisin. 


Tämä pirun katselulaite vääristää kuvien muotoa. Keskimmäinen kuva, ruusu, menee ainakin minun selaimessani kapeaksi, korkeuden muuttumatta.
---
Vika näkyy olevan Operassa, Google ilmeisesti haluaa tehdä kilpailijalle jäynää. Chromessa ei sitä vikaa ole, eikä Firefoxissa eikä Safarissakaan; sen sijaan niissä yhdessäkään Tuhatkaunon kuva ei lataudu kunnolla pelkässä blogin katselussa ilman sitä katselinta. Näkyy vain viipale vasemmalta laidalta. Muut kuvat tulee ok.  Täällä konemaailmassa on haittana sama saatanan jatkuva uudistaminen kuin työelämässäkin. Koko ajan jotain organisatorista kipua; suurimmasta osasta siitä ei ole mitään hyötyä, osasta on selvää haittaa.

2 kommenttia:

Lepis kirjoitti...

Jännittävä tuo tuhatkauno noin nakyvänä!

Bloggerin blogissani en ole nyt käynyt, vaikka pitäisi postailla kovin, joten nämä uudistukset jo pelottavat. Toisaalta, siellä ei pahemmin ole kuvia. iPadissa se on ainakin varsin hankala käyttöliitymä hallinnoida, joten taidan siitää sen wordpressiin.

Komee reunus olisi muuten tuo muurin reunalla nököttävä betonikivikasakin. Taiteellinen!

Yamaba kirjoitti...

Niin minäkin sitä katsoin. Uusi tiili on aika raa'an näköinen. Pino niitä näyttää aivan betonitiilipinolta, eikä se ole koriste. Sammal kypsyttää ne.

Sinäkin olet siirtynyt ippadiin. Olen niitä katsonut ja kokeillutkin, mutta olen niin laiska ostamaan mitään, mitä ei nimenomaan tarvitse heti. Tavallinen Macin kannettava toimii hyvin. Vanhanaikaista, mutta tällä tulee toimeen.