lauantai 9. heinäkuuta 2011

42 tn

Nyt on jo aika lähellä. Tosin vasta ensimmäinen puolisko. Toinen on lyhyempi ja kapeampi, nopeampi tehdä.


Loppujen lopuksi kivipinta tunki itsensä langasta pari senttiä sivuun. Kiveyksen linjat pysyi kuitenkin kohtuullisen suorina, joten naulan paikka lienee ollut sen pari senttiä väärä. Mittasin tämän pään vasta kun olin tehnyt alkua jo useamman metrin, yhdellä langalla sinne asti mihin sauman välttämättä piti sattua ja minne langan saattoi vetää suoraan ilmassa; ja kun koko matka on 33.5 m, voi silmällä katsoen parin sentin heitto hyvinkin tulla. Oli langasta silti hyötyä. Esti se kiveyksen levenemisen. Mutta olisi varmaan voinut käydä toisinkin. Tällaista tämä on.

3 kommenttia:

Lepis kirjoitti...

Mitenkä tuo ratkaistaan?
Jännittävä kuvakulma jälleen. Tekemisen makua pullollaan.

Yamaba kirjoitti...

Ratkaisu on aika helppo: siirretään naulaa, tai oikeastaan sen sai jo ottaa pois. Koska betonikivet ei latoessa menneet salmiakkiin, vaan asettuivat nätisti paikoilleen niin pituus- kuin leveyssuunnassakin, ja linjat on silmällä katsoen kohtuusuorat, niin ei se koko rohjo vinossa ole.

Naula on teleologinen substanssi, jota kohti lanka ohjaa kaikkea toimintaa. Sen tuntee tehdessään niin voimakkaasti, että hyvä ottaa asia valokuvaan.

Sinäkin olet myöhään jalkeilla. Sinullakin saattaa olla niin lämmintä, että nukkumaan menee mieluummin vasta yön vähän viilennyttyä.

RH kirjoitti...

Meleko tasanen!