perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ruuanlaittoa

Vaimo on ollut kaksi viikkoa reissussa. Se on tiennyt ruuan laittoa lukuisia kertoja, jotta niin lapsen ja koiran kuin itsenikin elämä jatkuisi sopuisasti. Tyttärelle ei edes kelpaa sama ruoka kovin pitkään, eikä pakasteesta otettu uunissa paistettu kala kahta päivää useammin viikossa, joten on pitänyt varioida. Tässäpä siis taas vaihteeksi resepti:

Hyvä sipulimunakas

Otetaan iso sipuli ja iso valkosipuli. Kuoritaan ne, kaikki kynnet myös, leikellään sipuli vähän pienemmiksi paloiksi ja surautetaan kaikki paxilla hienoksi muussiksi. Ei haistella, koska höyry vetää äkkiä silmät umpeen. Lisätään niin monta kananmunaa kuin paketissa on jäljellä, sekä musta- ja valkopippuria, varmuuden vuoksi kumpaakin. En oikein tiedä mitä eroa niillä on. Ripaus suolaa. Sekoitetaan käsin. Paxilla ei pidä yrittää vatkata; tulee täyteen kuplia.

Paistetaan nopeasti ohuina levyinä. Syödään kuumina leivän kanssa. Kelpaa niin tyttärelle, koiralle kuin isällekin.

Onhan se aika isotöinen ruoka, mutta pitää isän vain jaksaa.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Nam! Pitäsköhän tehä iltapalaksi munakas.... hmmm... sipulia ei kyllä oo muutaku kuivattuna.

Hyvin ootte lapsen opettanu erilaisille ruuille.

Yamaba kirjoitti...

Tyttärellä ei ole ollut vaihtoehtoja. Yksi lapsi kahta aikuista vastassa ruokapöydässä voi olla epäreilua, mutta kohtuullisen tehokasta.