keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Pendolinossa

Näissä junissa on nykyään langaton verkkoyhteys. En ollut tiennytkään. En ole ajanut pitkiin junissa, en pendolinossa etenkään. Tämän pitäisi olla vain bussiness-luokassa - mistä siitäkään en ollut ennen kuullut mitään - mutta toimii tämä tavallisessa turistiluokassakin. Ei salasanaa ei mitään.

Kävin päiväseltään Helsingissä kokoustamassa, palailen kotiin saman tien. Kolme tuntia perillä vain meni. Kokouksen jälkeen ehdin käydä tunnin kävelemässä Kasvitieteellisessä puutarhassa. Pähkinäpensaat ja lepät siellä aloitteli kukintaansa. Sipulikukkia oli maasta toki myös noussut, talventähtiä etenkin, ja lumikelloja. Lunta siellä oli 0-30 cm. Suurta eroa ei ole verrattuna siihen millaista kotona sisämaassa on. Kylmempääkin kuin kotona; siellä +9 tänään, Helsingissä +5.

Lunta on kotona vielä 10-40 cm, ja sipulikukat alkaa nousta esiin vasta kun lumi päältä on häipynyt. Mutta ensimmäiset lepät alkaa kotonakin jo kukkia. Koko eteläinen Suomi näyttää nyt ihan samalta. Tiet on sulat, muualla pälvien täplittämää lumipeitettä.

Jaha, pysähdyttiin mehtään jonnekin Lahden pohjoispuolelle. Ehkä edessä on sitä kuuluisaa routaa tai jotain. Täällä sitä vain seisotaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koko talvihan täällä etelässä pokkasi saatu kärvistellä enemmästä talvesta kuin siellä pohjoisemmassa! Hesassa on muuten aina koleeta!

Yamaba kirjoitti...

Niin, kyllä siellä teillä tuulee aika paljon. Mutta on Helsinki nätti kesäkaupunki, pidän siitä kyllä.