lauantai 3. huhtikuuta 2010

Joutsenet

Laulujoutsen lensi aamulla pään yli kun olin Miinan kanssa kävelyllä. Ovat sitten tulleet.

Lintulaudalla näkyi kottarainen pari päivää sitten. Talvi olikin yllättävän vähäeläiminen. Ruokaa kului vain neljännes siitä mitä normaalitalvena. Ei siellä käynyt juuri muita kuin tinttejä, eikä niitäkään paljon. Oravat, jänikset, myyrät, närhet, peltosirkut, rastaat, varikset ja harakat hävisivät tykkänään joulun tietämissä. Pöllöjen ja kettujen saalistuspaine tietysti on tuntunut niissä vähissä eläimissä joita tänne jäi, ja paksussa pehmeässä lumessa on ollut hankala liikkua. Vuosikausiin en ole nähnyt talvella näin vähän eläimiä.

Nyt niitä alkaa ilmestyä. Oravakin on tullut esiin jostain maapähkinöitä syömään ja Miinaa härnäämään. Viikko sitten ilmestyi rusakoita runtelemaan hedelmäpuitani. Niissä oli vain nornaalitalven korkuiset suojat, mutta nyt lunta oli paljon korkeammalla, joten oksia on silputtu ja kuorta revitty aika ylhäältä. Siellä vaikutti olleen yhden yön orgiat. Ruokaa ja seksiä ilmeisesti niin paljon kuin suinkin on jaksettu. No, onni yksillä, ei kai siitä pidä kovin pahasti harmistua. Ei seksiä koskaan maailmassa liikaa ole.

Kärpäsen näin eilen, lämmintä oli +10 astetta.

Pihalla alkaa vilkastua. Pusikoissa suhisee.

3 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Ja isännällä kevättä rinnassa :)

RH kirjoitti...

Me oltiin eilen tivolissa, ja kuusi laulujoutsenta lensi aurassa koilliseen tivolin yli. Kuopus ne huomasi, singahti laitejonosta mulle näyttämään :) Upeita valkoisia isoja lintuja sinistä taivasta vasten.

Yamaba kirjoitti...

Joo, sitäkin.