torstai 11. maaliskuuta 2010

Velux kattoikkuna

Taannoin kirjoitin siitä kuinka tänä talvena tuli vettä sisään kattoikkunasta. Syykin selvisi viimein suojan tultua. Sai otettua ikkunan päältä jäät varovasti pois. Ulkoapäin ikkuna näyttää tältä; sen läpi näkyy vähän meidän makuuhuonetta. Syy veden tuloon on noiden ikkunan molemmissa reunoissa näkyvien peltilätkien alla.



Siellä on ikkunan saranamekanismi ja sitä varten iso kolo. Jäästä ikkunan alla tulee kuin malja, jossa veden pinta vähitellen nousee paksun lumen aikaan sisältä johtuvan lämmön vaikutuksesta. Alkaa sitten hiljalleen valua ikkunan reunan kumitiivisteen alta huoneeseen.



Katon rakenteita se ei sinänsä näytä kastelevan eikä vahingoittavan, eikä siitä isoa haittaa ole, jos ikkunan alla on sänky, missä tippumisen nopeasti huomaa.

Siitäkin on jo jotain 5 vuotta kun ruuvasin nuo ruuvit kiinni. Näiden kansien kiinnittäminen oli viimeinen homma ikkunan asennuksessa. En ollut avannut sen jälkeen kertaakan. Koivun siemeniä ja ruumenia kannen alle oli päässyt, pölyn lisäksi. Voisi käydä siellä joskus kesällä kuivalla ilmalla rikkaimurin kanssa.

Tanskalainen ikkuna, tehty leudompaan ilmastoon. Rakenne toimii täysin hyvin vesisateella. Ja normaalitalvina täälläkin. Tämä talvi vain oli ongelmallinen. Mutta tuskin sitäkään enää.

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Onneksi ei sen enempää päästä läpi. Olisi ikävää nukkua vesisängyssä. Jäätyneessä.

Yamaba kirjoitti...

Ei se sänky jäädy. Sieltä tippui tippa silloin, toinen tällöin. Ihan mielenkiintoista. Miinaa ja minua se ei suuremmin edes häirinnyt jos ei päälle putoillut. Vaimo suhtautui asiaan jostain syystä epäilevämmin.