sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Mac-gallup

Tein käyttäjätyytyväisyyskyselyn Macista. 

Miina: Mac OK; ei käytä. 

Vaimo: Mac OK; käyttää sähköpostia ja etsii kuukkelilla asioita, skypettää. Sama se millä koneella.

Tytär: Mac OK; sähköposti, kuukkeli, videot, tuubi, romaanin kirjoittaminen wordillä, erilainen leikkiminen koneella. Ei halua palata PC:hen. Macissa on vielä paljon tutkimista ja iso näyttö. 

Minä: Mac kokonaisuutena ihan ok, lukemattomissa pienissä asioissa rassaa ajoittain. Ongelmat oletettavasti vähenevät hiljalleen, kun opin missä mitäkin on, mitä tällä voi tehdä, ja mitä tällä ei voi tehdä. 

Zippien ongelmakin ratkesi. Ipon kommenteista viisastuneena hain mysmithmicrolta StuffitExpanderin, joka saa kaikki zippikansiot auki nopeasti ja ilman mitään ongelmia. Se riittää minulle tässä vaiheessa. Tässä Macissa itsessään on yksinkertainen Arkistotyökalu, joka osaa tehdä zippejä, sekä avata itse tekemiään, mutta muualla tehdyistä se ei ymmärrä mitään. Olisi odottanut että näinkin kalliissa uudessa koneessa olisi asialliset perustyökalut mukana, mutta mitä ei ole, ei ole. Vanhemmissa versioissa ilmeisesti on ollut. Macin Downloadien kokoelmassakaan ei ollut mitään asiallista zippeihin liittyvää, ja verkossa löytyvä Macin manuaali on sama yksinkertainen läpyskä kuin mikä tässä koneessa on sisälläkin. Sitä ei ole tehty PC-logiikasta Mac-logiikkaan tuleville. Toimeen tullaan, ongelmat pitää vain ratkoa yksi kerrallaan. 

Ei kommentteja: