sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Naiset ovat hyvin emotionaalisia olentoja

Päätarkastaja antoi yhdelle ohjaamalleni gradulle arvosanaksi eximian, ja kolmisivuinen lausunto oli täynnä kommentteja kuten "poikkeuksellisen kypsä, hyvin kirjoitettu ja hallittu tutkimus" ...  "kirjoittamistaito ja tyyli ansaitsee erityismaininnan" ... "käytetään hyväksi monitieteisiä elementtejä mutta ei jättäydytä näiden vietäväksi" ... "ja mikä parasta ..." "hän hallitsee suomenkielen suvereenisti ja pystyy näin ollen monipuolistamaan ilmaisuaan monin eri tavoin"  ... "Näillä perusteilla esitän ilomielin N.N:n pro gradu –tutkielman hyväksymistä arvolauseella eximia cum laude approbatur."

Hän on aina äärimmilleen hallittu nuori nainen, ja nytkin kun näytin hänelle lausunnon, ei hänen ilmeensä värähtänytkään, eikä äänen sävelkulku muuttunut yhtään, mutta hän alkoi hehkua. Jos hänet olisi pannut pimeään huoneeseen, hän varmasti olisi pystynyt lukemaan kirjaa omassa valossaan. 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miehetkin ovat. Näin omin silmin, kun erään pörssiyrityksen Iso Johtajan silmät kostuivat, kun se ilmoitti, että tytäryhtiö on myyty. Ja se pyysi vielä anteeksi sitä "miten prosessi on mennyt". Minun raivoni säihkyi silmistä, mutta muuten olin kuin viilipytty. Kun se aina vaan pyysi anteeksi, nousin tuoliltani ja kävelin ovelle lähteäkseni. Pysähdyin sen istuvan olemuksen äärelle, katsoin sitä leimuavilla silmilläni syvälle sieluun ja ilmoitin rekisteröineeni anteeksipyynnön: "Ei silti, että siitä mitään käytännön hyötyä sinulle olisi enää tässä vaiheessa."

Miehet ovat yllättävän emotionaalisia.

Yamaba kirjoitti...

Joo, ollaan, olen minäkin sen silmien kostumisen kokenut.

Mutta en ole ikinä nähnyt kenenkään miehen hehkuvan, tai hohtavan. Ei niin että sen oikeasti silmillä olisi nähnyt, mutta sen tunsi.

Anonyymi kirjoitti...

Toi on kyllä totta. Miehet lopettavat hohtamisen 12 ikävuoden jälkeen. Sääli. Todella sääli. Sellainen hohtava mies olis ihana näky.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen nähnyt hohtavan miehen. Tai kaksi.

Sellaisen haluaisin.

Yamaba kirjoitti...

Sinulla on hyvät silmät.