tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rheinufer

Iltaisin on usein kävelty Reinin rannoilla. Täällä on vähän samanlaista kuin Kiotossa Sorsajoen ympäristössä, mutta kaikki on monta kertaa suurempaa. Aurinko laskee reinin ylle, Theodor-Heuss-Brücken länsipuolella. Kerran minuutissa - suunnilleen - tuosta lentää lentokone. Lentokenttä on hyvin vilkas.
 Samalta sillalta itään. Tuolla metsän takana häämöttää televisiotornin huippu. Meiltä on sinne tunnin kävelymatka.
 Tässä se torni näkyy vastakkaisesta suunnasta Joseph-Kardinal-Frings-Brückelta, joka vie naapurikaupunki Neussiin. Täältä sinne on puolentoista tunnin reipas kävelymatka; joki tekee ison mutkan, joten matkaa on enemmän kuin luulisi. Mutta rantateitä on hyvä kävellä. Ratikalla tänne, ei kotoa asti kävellen.
 Joen rannasta voi löytää vaikka mitä, merirosvojakin.
 Televisiotornin juurella on tyypillisiä düsseldorfilaisia taloja.
 Samat toisesta suunnasta. Tuollaisessa olisi mukava asua, mutta en tiedä onko asuntoja vuokramarkkinoilla. Ja mitä niistä pyydettäisiin.
 Reinin puistoissa on monenlaisia harjoittelijoita.
 Joki on täynnä lotjia, hollantilaisia ja saksalaisia. Kuskaavat tavaraa Rotterdamista ja sinne päin. Tässä kivihiiltä, luultavasti ei Rotterdamista asti. En tiedä ... Reininmaalla ei taida olla jäljellä enää kuin ruskohiiltä. Alajuoksulle päin ne menee aika kovaa, yläjuoksulle paljon hiljemmin. Koti on tuolta pyöreästä Ergon tornista kilometri eteenpäin.

1 kommentti:

RH kirjoitti...

Hassuja, sarjakuvapiirrosmaisia taloja :)