tiistai 28. toukokuuta 2013

Talon huoltohommia

Vaihdoin keskustuulettimen suodattimet ja pesin kopin. Pohjaan tarttuu tuloilmasta pirusti pölyä, joka talvella pakkasella lilluu kondenssiveden kosteudessa. Lämmönvaihtimen alumiinipöntön pesin painepesurilla.

Tyhjensin keskuspölynimurin pöntön kompostiin ja harjasin suodattimen puhtaaksi, vaihdoin uuden harson päälle.

Vaihdoin vesijohtoveden suodattimen. Ruiskin tulovesiputkien päälle bideesuihkulla vettä. Pölyssä kaikki putket.

Puhdistin vesivaraajan alla olevan viemärin. Sinne tihkuu talvella tuulettimesta kondenssivettä, joka imee pölyä. Sitä ei oltu siivottu ainakaan vuosikymmeneen ja neste alkoi olla aika paksua. Vesilukkoa siinä ei olekaan; vain suora putki suihkun viemäriin, missä vesilukko on. Ei vielä tukossa mitään kuitenkaan. Suihkutin koko varaajan alusen vedellä ja vetelin rätillä. Joutaa se kerran vuosikymmeneen puhdistaa. Vajaa sentti pölyä. Sitä luukkua ei juuri tule auottua, kun siellä ei ole ollut ongelmia.

Aika paskasta hommaa.

Nyt on kaikki sillä osastolla melkein kuin uutena.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

No onneksi meillä ei oo tuuletusta... mutta vesivaraaja on, ja siitä on ruvennut tippumaan kondenssivettä tosi paljon. Ihan varmaan vois litroina laskea määrän. Siis ei litratolkulla, mutta ainakin yksi per vuorokausi. Isäntä pisti mun ehdotuksesta puutarhaletkun pätkän sen putken suulta viemäriin, mutta aika outoa minusta on veden määrän noin nopea lisääntyminen. Aiemmin siinä pidettiin isoa muovikuppia alla, mutta se rupes tuleen aina yli.

Yamaba kirjoitti...

Tuskin se määrä enää kondenssivettä on. Ei sellaista pitäisi kesällä edes ollakaan, muuten kuin erittäin kosteissa tiloissa ja tilanteissa. Vuotaa luultavasti jostain. Maksatte ne litrat sekä vesilaskussa että toiseen kertaan jätevesilaskussa, jos teillä samanlainen laskutusjärjestelmä on kuin meillä.