maanantai 8. huhtikuuta 2013

Säätyyppi vaihtuu

Vetää pilveen, lunta luvassa. Pitkään onkin ollut kirkasta ilmaa ja pohjoistuulta. Oikein miellyttävä kevät. Sellainen outo ilmiö sen seurauksena on ollut, että lumi on sulanut vain sieltä missä aurinko on päässyt kiinni tummaan pintaan. Meillä on alueet, joita talvella kolattiin, olleet sulat jo maaliskuun lopusta lähtien, mutta muualla hangen pinta ei ole laskenut vielä juuri ollenkaan. Kukkamaan päällä on vielä metri lunta.

Rodojen päälle vedin peitteet. Olisi pitänyt tehdä aikaisemminkin, mutta tahtovat unohtua liiterin taakse pihan takanurkkaan; työasioita niin paljon mielessä että pihaansa ei muista. Yleensä niitä vedellessä lumen pinta on jo selvästi laskenut, mutta nyt joutui kahlaamaan yli polven korkuisessa hangessa. Jossa sen verran hankiaista että joissakin kohdissa piti, mutta kohta jo taas putosi. Mahdollisimman raskasta. Joka tapauksessa peitteet on nyt päällä. Yläoksat saattoi joistakin kärähtää, mutta lumen alla on paljon oksia suojassa edelleen.
Vielä kävin liiterin katollakin kolan kanssa. Oikeastaan vähäluminen talvi, mitä nyt vain alaville paikoille on kertynyt. Katoilta ei ole tarvinnut käydä pudottelemassa ollenkaan, paitsi tältä katolta kannattaa keväisin avata kohta, josta valuvat lumet muuten vie rännin mennessään. 


Ei kommentteja: