lauantai 16. helmikuuta 2013

Vanhojen tanssit

Käytiin katsomassa vanhojen tanssit. Vuosi etukäteen, opintomatkalla. Oman tyttären seremoniat on vuoden päästä keväällä ja piti ottaa selvää mitä siellä oikein tapahtuu.
Rituaalien määrä on kasvanut paljon siitä mitä se ennen vanhaan oli 1970-luvulla. Silloin vain vedettiin poloneesit. Puvusto on käynyt nykyään paljon kalliimmaksi, naisten puvusto siis, samoin kuin tukkalaitteet ja korut. Tansseja on paljon enemmän, puolitoista tuntia. Mukaan luettuna tanssimiset isän/äidin ja papan/mummon yms ihmisten kanssa. Eikä ne tanssi vain kerran keskenään, vaan vetävän päivän aikana 4-5 näytöstä päiväkodista vapaalle yleisölle. Lopuksi ilmeisesti menivät porukalla ryyppäämään; se ei ilmeisesti ole muuttunut. 

Minun kai pitää opetella tanssimaan tangoa. En muista enää miten se menee ... vuosi aikaa. 

Naiset on kauniita aina, mutta on ne vielä kauniimpia kun oikein huolella itsensä laittavat ja ujostelematta liikehtivät. 

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Se on mennyt minusta vähän överiksi koko homma, menee yksiin tansseihin rahaa kuin häihin! Siis morsiamen laittamisen osalta. Varsinaista kilpavarustelua. Ennen pantiin VANHAT leningit päälle, äidiltä tai mummolta lainatut - pääasia että oli vanhoja vaatteita, nyt kenelläkään ei ole vanhaa.

Oma tytär kysyi taannoin multa, että kannattaako lukiota käydä, ja kyllähän mun oli sitä pakko suositella. Saattaa olla niitä kalliita rituaaleja sitten edessä meilläkin...

Yamaba kirjoitti...

Joo, vanhojen tanssit on muuttuneet prinsessajuhlaksi. Ainakaan meillä tilaisuus ei poikien vaatetuksessa suuresti näkynyt, lainakamppeita vaikutti monellakin olevan päällä, mutta tyttöjen tilanne oli täysin toinen. Oman tyttären luokalla vanhojen tanssiaisten puvun ja kampauksen suunnittelu näyttää alkaneen tosissaan samalla kuin lukiokin, eli puolitoista vuotta ennen tapahtumaa.