tiistai 12. helmikuuta 2013

Hiihto on huumetta

Siihen jää hyvin helposti koukkuun, kun sitä vähän aikaa harjoittaa. Tänään taas illalla töiden jälkeen. Meijän järven jäälle ei ole asiaa. Painavaa lunta on tullut sinne joitakin satoja tonneja, mikä on painanut jäätä alas ja nostanut vettä sen päälle. Joten perhe jonkin verran suostutellen autoon suksien kanssa ja valaistulle koneladulle ihmisjoukon sekaan.

 Uusi voitelukoe ei täysin onnistunut, muttei aivan epäonnistunutkaan. Sukset luistaa eteenpäin oikein hyvin, mutta niin myös ponnistaessa taakse päin. Elikkä lipsuvat armottomasti. Pitovoide on nyt niin kova, että lumi siihen ei enää jäädy, mutta ei se paljon pidäkään. Hiihdon jälkeen olen lukenut paljon ja kaikenlaista voitelusta. Keskustelupalstoja ja Vauhdin sivujen tavaraa. Voitelu on selvästi oma kemianlajinsa, jossa on jo yhdellä yhtiöllä erilaisia purkkeja kymmenittäin, ja kaikenlaista työkaluja myös. En aio mennä kovin pitkälle tuohon. Minua kiinnostaa itse hiihtäminen paljon enemmän kuin voitelu. Pitää vain vielä saada pitovoide, joka pitää, niin eiköhän sillä pärjää. Taas sataa jo vaikka kuinka monennen päivän samaa nahkeaa lunta. 嫌雪といえる種類の雪だ。

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Kaupasta pitäs saada nanopohjateippejä, jotka vaan liimattas suksen pohjaan.

Yamaba kirjoitti...

... samalla tavalla kuin liimaavat luiston teipillä luistelusuksien pohjaan ... ei ollut tullut mieleenkään minulle. Se on hyvä keksintö. Patentoi se. Tuote menisi varmasti kaupaksi.