keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kiotolaisessa hieronnassa

Takano- ja Kamojokien yhtymäkohdasta noin kilometrin verran alajuoksulle päin on 京阪 Keihan-linjan (Kioto-Osaka -linjan) 三条 Sanjoo-asema. Aseman päällä olevassa talossa on paitsi hyvä ja iso käytettyjen kirjojen, cd-levyjen, elokuvien ja tietokonepelien kauppa Book Off, myös tempuraravintola ja hierontaliike. Sen nimi jo pääsi unohtumaan, mutta hyvä se on joka tapauksessa. Kävelty jo 3 tuntia, voisi jo levätä. Ovessa lukee どうぞご気軽にお入りください eli "Käy vain rauhallisella mielellä sisään".
 Oven sisäpuolella tiskillä sovin palvelusta nuoren neitosen kanssa. Tarjolla on aromaterapiaakin, mutta en tarvitse tuoksuja, vaan otan 指圧 shiatsu eli sormipainehieronnan. Ajat ovat lyhyimmillään 10 min ja pisimmillään 1.5 tuntia. Otan tunnin. Maksan: 57 euroa.

Kengät pois ja tohvelit jalkaan. Neitonen johdattaa minut muista samanlaisista verhoilla erotettuun huoneeseen ja kysyy tarvitsenko käydä vessassa. Hyvä ajatus; käyn. Rakennuksen peräosassa, sama vessa kuin tempuraravintolalla.  Takaisin huoneeseen. Neitonen tuo kuuman kostean pyyhkeen, jolla pyyhin käteni ja hikiset jalkani. Kädet olin kyllä juuri vessassa pessytkin. Riisun vaatteeni ja puen päälleni ohutkankaisen puuvillapyjaman. Istun odottamaan hierontapöydälle. Huoneessa on himmeä valaistus, puhallin puhaltaa lämmintä ilmaa sisään. Pehmeä musiikki soi taukoamatta; miellyttävää japanilaista kilisevää muzakia, piano ja jousia, kevyt melodia joka ei ala mistään eikä lopu mihinkään.
Toinen nuori neitonen pyytää luvan tulla sisään. Toivotan hänet tervetulleeksi. Hän tiedustelee missä on kireitä paikkoja ja pyydän erikoista huomiota hartioihin ja yläselkään. On taas oltu koneella paljon. Hän asettaa minut mahalleni hierontapöydälle, kasvot tyynyssä olevan reiän päälle niin että on hyvä hengittää, kädet roikkuvat vapaasti sivuilla. Hän asettaa vielä päälleni pyyhkeen, jonka lävitse hieronta tapahtuu. Täällä ei toimita iho ihoa vasten. Kysyy onko minulla lämmin ja hyvä olla; kaikki ok. Hän osoittautuu olevan Osakasta. Tunnin työmatka junalla, asemalta on yhden kerroksen nousu tänne työpaikalle. Samalla ketjulla on toimipisteitä eri puolilla Kansaita.

Hän aloittaa kevyesti vyötäröstä ja hieroo siitä vähitellen voimaa lisäten ylöspäin. Kysyy niskan kohdalla onko hierontavoima sopiva; se on; hartioissa pyydän häntä vähän lisäämään. Japanissa kysytään operaation aikana usein pehmeällä äänellä onko asiakkaalla hyvin. Kaikki maksaa, mutta työ tehdään hyvin ammattitaitoisesti ja miellyttävästi. Vertailun vuoksi kamalinta on virolainen hieronta, missä hieroja ei sano sanaakaan edes tervehdykseksi, ja hieronnan loppumisen tajusi siitä että hieroja häipyi huoneesta. Kiinassa kaikilla hierojilla ei välttämättä ole mitään koulutusta, eivätkä he tiedä mitä tekevät, mutta saattavat vaatia silti lisärahaa tippinä kylmässä huoneessa tapahtuneen sekavan hieronnan päätteeksi. Tai siellä voi saada ammattitaitoisenkin hieronnan; ei koskaan etukäteen tiedä mitä tulee vastaan. Japanissa on turvallista ja miellyttävää. Työ osataan, kaikki on hyvin organisoitua ja taulukossa näkyvä hinta on se mikä maksetaan, epämiellyttävää tippikulttuuria ei ole missään.

Neitonen käy lävitse lihakseni takaraivosta jalkapohjiin, eniten hartioita ja yläselkää hieroen, niin kuin pyysin. Hän hieroo myös pakarat, jotka suomalaiset hierojat jättävät koskematta. Mutta lihaksia ne on nekin. Joitakin energiavirtapisteitä hän painaa voimakkaasti sormenpäillä tai rystysillä, niin kuin shiatsussa tehdään, muuten tämä on lihasten hierontaa. Oikein hyvää. Vaivun puolihorrokseen, missä olen vain, kaikki vastuu ja aloite pois minulta, ei tarvitse tehdä mitään.

Kun suurin osa aikaa on kulunut, pyytää neitonen minua kääntymään selälleni. Hän asettaa kasvoilleni kevyen pyyhkeen, luultavasti siksi että pitäisin silmäni kiinni enkä tuijottaisi hierojaa. Hieroo käsivarteni ja käteni siinä asennossa. Sitten istumaan. Hän panee polvensa selkääni vasten ja taivuttaa sitä taaksepäin kaarelle kolme kertaa, minun käteni vuoroin roikkuen, vuoroin suoraan ylöspäin, ja lopuksi niskan takana yhdessä. Vielä se selkä taipui.

Hieronta on päättynyt. Neitonen kysyy mitä haluaisin juoda, tarjolla on teetä ja yrttiteetä eri laatuja, kuumaa ja kylmää. Pyydän kylmän yrttiteen ja hän tuo kupillisen. Vetää oviverhon kiinni ja kertoo odottavansa ulko-oven luona.

Juon rauhassa kupillisen jalat ristissä hierontapöydällä istuen ja puen sitten omat vaatteet päälleni. Täällä ei aikailla liikaa lojumassa vaan siirrytään eteenpäin. Kaivan repusta ohuen puseron ja tuulitakin; vaikka iltapäivällä oli lämmin kävellä T-paidassa ja shortseissa, on jo ilta ja alkaa viiletä. Ulko-ovella lenkkarini odottavat kärjet valmiina menosuuntaan, niiden eteen on nostettu jakkara jolla istuen minun on helppo solmia nauhat kiinni. Hierojani kiittää kumartaen ovella vielä kerran ja toivottaa tervetulleeksi uudelleen. Minäkin kiitän kumartaen ja lähden.

Voisinpa käydäkin. On oikein hyvä olo. Kyllä hyvä hieronta aina seksin voittaa.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Onpa se erilaista kuin Suomessa... vaikka kyllä täälläkin pakarat hierotaan, jos on tarvetta.

Sie tarttisit pari kiinanharjakoiraa yölämmittimeksi :)

Yamaba kirjoitti...

Ne varmaan voisi lämmittää. Ja herättää huomiota päivällä kävelyllä. En ole sellaisia täällä nähnyt, jos kohta en Suomessakaan.