sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mehustelua

Syksy kääntyi hiukan lämpimämmäksi ja kuivemmaksi. En huomannut että eilen olisi saatu jokapäiväistä sadettamme ollenkaan. Tänään kuitenkin 15 minuuttia kevyttä pisarointia. Epäsäännölliseksi on mennyt, mutta tulee vettä kohtuullisen uskollisesti kuitenkin melkein päivittäin.
15 l mustikoita, vajaa 20 l punaisia viinimarjoja, 4 pakasterasiaa vattuja ja pari kanttarellia. Syksyhommia. Vaimo hoitaa pihalla mustikat ja minä tässä keittiössä loput.

Pensaat mökilla kaipaisivat hoitoa, uudistamista ja sopivaa lannoitusta. Vanhenevat ja ränsistyvät, kasvavat vanhaa oksaa ja lehtiä mutta marjoja on jo vähemmän. Ne vanhenee samaa tahtia istuttajansa kanssa. Mutta nuorenevat häntä helpommin jos niitä rupeaa saksimaan. Joskus ...

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Ahkeraa!

Minä mätkäisin omani pusseissa pakkaseen. Meillä kun ei kukaan juo mehua kuin kuumeessa, niin keittohommat tapahtuu noin joka toinen vuosi. Irtomarjoja syödään sitten joka ilta pikin talvea.

Yamaba kirjoitti...

En ole joutanut käymään täällä pitkiin ... minä juon mehua mielelläni. Ruokapöydässä. Hyvää kun ei pane siihen sokeria. Marjoja syödään joka aamu pitkin talvea, mutta mieluummin ei viinimarjoja.