maanantai 2. heinäkuuta 2012

Melkein jouten

Rauhallinen kotipäivä. Korjattiin tyttären kanssa pinaatit, aikoivat livahtaa jo kukkimaan. Helppo kasvi kasvattaa ja syödä. Porkkana pääsee tuolta varjosta nyt vähän esiin. Olisi ne voinut kylvää toisinkin päin. Joka tapauksessa pinaatista ei ole ensi talvenakaan puutetta.
Mitäs muuta? Oli ensimmäinen päivä jolloin tuntui oikeasti lämpimältä. +25. Eikä satanutkaan yhtään.  Tuuli niin pehmeää että sai riisua paidan pois. Päiväunet nukuin, pitkähköt.

Vaimo korjasi talvivaatteita, ompeli pudonneita nappeja ja parsi villasukkia. Joutaa nyt kesälomallaan. Vaateompelijahan hänen ensimmäinen koulutuksensa oli, kunnes huomasi ettei se oikein lyö leiville, jos haluaa riippumattomana elää.

Espanja voitti EM kullan. 4-0 Italiaa vastaan. Italia mureni kokonaan, aikamoinen peli. Usein alkulohkojen pelit ovat kaikkein mielenkiintoisimmat, kun niissä on niin erilaisia joukkueita, mutta näistä kisoista jäivät mieleen hyvin peleinä myös Ruotsi-Ranska -ottelu (2-0; de gick hem med ära) sekä semifinaalin Portugal-Espanja (0-0/2-4; Portugali onnistui rikkomaan Espanjan pelin, muttei tekemään itse maaleja, hävisi sitten rankkarikisassa) sekä Italia-Saksa (2-1; tässä pelissä puolestaan Italia onnistui rikkomaan kokonaan Saksan pelin, teki kaksi oikein komeaa maalia ja pudotti Saksan finaalipeleistä). Hyvät kisat. Kahden vuoden päästä MM-jalkapalloa. Sitä ennen ei urheilua katsotakaan.

Siinä varmaan tärkeimmät tältä päivältä. Jos jatkaisi samaan tyyliin kuin päivällä, lähtisi nukkumaan.

Ei kommentteja: