sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Georgian ruokaa

Georgialaiset osaavat maustamisen taidon. Kesän 2008 sota Georgian ja Venäjän välillä ei lopettanut georgialaisravintoloita Venäjältä ollenkaan. Jos ne jonkin verran kansallismielisiä asiakkaita menettivätkin, niin vastaavasti Venäjän hallitusta noin ylipäänsä vastustavia venäläisiä alkoi siirtyä georgialaisravintoloiden asiakkaiksi. Niissä on kyllä tosi hyvät ruuat.
Tässä on juustopiirakkaa ja munakoisoa pähkinätahnalla. Oikein hyvää. Paistetun juustopiirakan nyt tietää hyväksi joka tapauksessa, mutta munakoiso etenkin on vihannes, joka on hyvää vasta kun sen osaa hyvin laittaa ruuaksi, ja georgialaiset osaavat. 

Georgialaista viiniä ravintolasta sai, mutta kivennäisvettä ei. Bordžom ja viinit on olleet Venäjälle tuontikiellossa jo vuodesta 2006 lähtien, ja tilanne on vain jämähtänyt paikoilleen. Niitä tulee kuitenkin Venäjälle edelleen kohtuullisia määriä etenkin valkovenäläisten kuskaamana. Sinne ei ole mitään tuontikieltoa, ja Venäjän-Valkovenäjän tulliliiton ansiosta VV:stä saa tuoda vapaasti tavaraa Venäjälle, tai ainakaan tuontia ei kovin tiukasti valvota. Eli joskus näissä ravintoloissa on Georgian juomia, joskus ei. Logistiikkaa ei saada tasaiseksi virraksi.

Asiat toimii, vaikka eivät täydellisesti toimisikaan.

Ei kommentteja: