perjantai 2. maaliskuuta 2012

Leiden, Alankomaat & Hotel de Doelen

+10 astetta päivisin, sumuista, tyyntä. Kohtuullisen lämmintä siis. Sai heittää pitkät kalsarit pois. 
 Auton parkkeeraaminen täällä olisi mielenkiintoista, jos olisi auto mukana, mutta ei ole. Täällä pitää olla tarkkana ettei putoa reunan ylitse kanaaliin.
Nähtävyyksiä ei ole paljoa aikaa etsiä, mutta tärkeimmät näkee kyllä etsimättäkin. Kanaaleja ja tuulimyllyjä näkee kaikkialla. Varsin kätevää.
Hotel de Doelen. Kätevällä paikalla, vanha talo, korkeat huoneet, ajan patinaa.  10 min helpon kävelymatkan päässä keskusasemalta. Vesihanat ja sähkönappulat vähän mitä sattuu, henkilökunta aika rentoa niiden suhteen; verkkoyhteyttä ei ole vaan pitää ostaa itse paikalliselta palveluntarjoajalta (KPN). Aamiainen maksaa 7.50 e. Huoneessa on kuuma, peitto on paksu, ei minkäänlaista ilmanvaihtoa ja kokolattiamatto on pölyinen. Mutta kyllä täällä asustelee sen minkä tarvitsee. 

-------

Mitä pidempään hotellissa asui, sen miellyttävämpää siellä oli. Mukava henkilökunta. Ikivanhassa talossa on omat hankaluutensa eri vuosikymmeniltä olevan tekniikan kanssa, mutta ne lakkasi pian vaivaamasta. 

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Mikä Bajamaja siellä veden rajassa roikkuu? Ei luulis enää jätteitä veteen laskettavan :) mutta hienoja on, nuo kanaalit. Ja vanhat rakennukset.

Yamaba kirjoitti...

Jokin tuollainen pönttö se on, sen tarkoitus jäi epäselväksi. Mutta ei siitä mitään pitäisi veteen pudota. Reinin alajuoksua tuo vesi tosin on, ei kovin puhdasta enää täällä asti.

Lepis kirjoitti...

Hollanti on aina mukava maa vierailla! Pysy lämpimänä :)