sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kotona taas

-9 astetta, kirkasta ja kuivaa. Tiet oli sulaneet, helppo ajaa kotiin pikipinnalla. Kuutamo loisti taivaalla ja pohjoisen puolella juoksenteli pieniä revontulia. Apsin juustosämpylä hoiti illallisen.

Portilla oli auran työntämästä loskasta kohonnut röpelöinen jäävalli, mutta sen sai varsikolalla tönimällä laskettua kohtuullisen matalaksi. Koti oli vähän viileä, mutta tulta takkaan ja viltti peiton päälle lämmikkeeksi. Eiköhän tuolla kohta tarkene.

Hotel de Doelenin verkkopääte ei aamulla toiminut, eikä saatu laskua kortilla maksettua. Ei se mitään. Kaveri tulosti laskun paperille ja pyysi maksamaan kotiin palattua. Ei laskuttanut aamiaisista, vaikka ne ei periaatteessa kuuluneetkaan huoneen hintaan. Maksoin juuri sen laskun, helppoa ja nopeaa IBAN numeroilla nykyään. Kyllä EU:ssa on käteviä puolia, kunhan eteläeurooppalaiset vain selviäisivät saksalaisen taloudellisen kilpailukyvyn kanssa.

Hollannista tykkäsin ja hollantilaisia arvostan kovasti. Hotelli oli sitä mukavampi mitä pidempään siellä oli, ja laskun hoituminen tuolla lailla oli piste hyvän reissun päälle. Ei mennyt Visan prosenttejakaan. En ole tällaistakaan nähnyt ennen.

Ei kommentteja: