tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kirja

Kirja ulos tänäkin vuonna, tosin vain toimitettu esseekokoelma, ja vain yhtenä neljästä toimittajasta. Mutta tein kuitenkin töistä aika ison osan.

Verkkojulkaisu vain. Sen piti tulla ulos WSOY:ltä uusimuotoisena julkaisuna, itse asiassa ensimmäisenä sellaisena, jota ei paineta varastoon ollenkaan, vaan tilaaja tilaa kirjan verkon kautta ja se painetaan sekä kansitetaan hänelle yksilöllisesti. Toimitetaan perille postitse. Kirjan hinnan pitäisi samalla pudota aika roimasti jonnekin 20 euron tietämille, varastokulujen yms jäädessä kokonaan pois. En tiedä miten Kirjanvälityksen tyyppiset yritykset tulisivat toimeen sellaisen julkaisemisen kanssa; kirjakaupathan ovat jo pitkälti kuolleet pois muualta kuin suurista kaupungeista ja suurten markettien kirjaosastoilta.

Näin siis piti käydä.

Ei kuitenkaan. Sen mukaan mitä minulle kerrottiin, kyseisen järjestelmän haltija ja WSOY:n mahdollinen kumppani olisi ollut hollantilainen yhtiö, joka ei halunnut antaa kääntää sitä suomeksi, vaan vaati järjestelmän pysyttämistä englanninkielisenä. Missä ei tietysti olisi ollut mitään mieltä jos kirjoja haluaa Suomessa myydä. En tiedä. Näin vain kerrottiin.

Koska kirjan piti olla julkaistuna jo nyt, ei meille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin panna se verkkoon, mikä oli nopea toimenpide. Hyvä niin. Ei vie tilaa kenenkään hyllyissä, jos ei erehdy printtaaman. Kukapas sitä kuitenkaan enää sellaista.

4 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Onnea uutukaisen johdosta!

Yamaba kirjoitti...

Kiitos.

RH kirjoitti...

No kyllä on älyttömiä vaatimuksia hollantilaisilla! Mutta tuo on mulle uusi juttu... eiköpähän pian ole suomalainenkin versio ko. järjestelmästä olemassa.

Yamaba kirjoitti...

Luultavasti. Kustantajat ei ole koskaan oikein oppineet sähköisen kirjan myyntiin, vaan myyvät mieluummin paperia, jota ei voi kovin virtaviivaisesti monistaa. Tämä systeemi olisi jossain perinteisen kirjan ja sähköisen kirjan puolivälissä, ja sopisi paremmin kustannusajatteluun.