sunnuntai 19. helmikuuta 2012

47.4

Miinan paino ei ole käytännössä muuttunut vajaassa parissa kuukaudessa mihinkään. 600 g menee sen vaihtelun piikkiin mitä ruuansulatuskanavan alku- ja loppupäässä sattuu milloinkin olemaan. No, se vain tarkoittaa, että en ole kummoinen koiranlaihduttaja. Ei oikein mielellään pidä Miinaa nälässä talvella pakkasella. Sillä on vain yhdet vaatteet. Samat niin sisällä kuin ulkona kylmässäkin.

5 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Kesällä on hyvä juosta.

RH kirjoitti...

Meillä kun lenkkeily talvisin jää vähäiseksi, on täytetty koiran vatsaa mm. porkkanalla. Sehän ei juuri sula koiran mahassa mutta täyttää, ja ainakin meidän koirat tykkää siitä kovasti. Ei tartte ku sanoa "porkkanaa" niin ne on jo ihan innoissaan. Lanttukin kelepaa.

Yamaba kirjoitti...

Miina ei juokse kesällä. Hyvä kun kehta kävellä. En tiedä jos ajelisi karvat pois.

Vai porkkanaa ja lanttua ... kokonaisia vai raastettuja? Noinkohan 11-v koira lähtee opettelemaan uusia ruokia ...

RH kirjoitti...

Oletko varma, että se on uusi ruoka sille? Ihan kokonaisena on annettu, tekee hyvää pureskella semmosia. Putsaantuu hampaatkin samalla. Tietenkin, jos koira on kranttu ruokansa suhteen, se voi väheksyä vihanneksia... mejän otukset syö valkosipulia myöten kaikki biojätteet, mitä tulee. No, sipulia en anna, se on kuulemma huonoa koiralle, ja tänään kun keitin perunoita, oli suurin osa vaurioituneita - ei sitä nyt kauheita määriä pienille koirille. Jäävuorisalaattia ne rakastaa, ryöväävät kilpikonnaltakin, jos saavat...

Yamaba kirjoitti...

Miinalle on mennyt pienehköjä määriä vihanneksia keitettynä. Peruna etenkin kelpaa. Raa'at ei ole kelvanneet. Koirat oppii kyllä syömään pitkälti sitä mitä isäntäväkikin syö, etenkin nuorina. Meille Miina tuli jo vanhana, mutta silti. ei meillä ole ollut vihannesten syöttämistapaa koirile. Kukaan aikaisemmista ei tosin ole koskaan lihava ollutkaan, eikä niille ole koskaan tarvinnut mitään säännöstellä. Miina oli hyvässä lihassa jo tullessaan ja on sitä meillä viimeisen vuoden aikana lähtenyt kasvattamaan.

Ihailen kyllä sitä miten hyvin sinä koirasi hoidat, kasvatat ja opetat.