lauantai 28. tammikuuta 2012

Jäällä

Käytiin porukalla päivällä jääkävelyllä. Pehmeitä paikkoja ei montaa tavattu. Pari vain. Muuten oli hyvä kävellä. Sen jään tunnelmaa ei kuitenkaan oikein saa kuvattua. Tässä on vedetty tietokoneessa valotusta rajusti pieneksi, jotta sai auringon esiin. Sillä oli siellä sellainen. 
 Oli hyvin miellyttävää kävellä suurella avoimella paikalla auringon paisteessa. Pitkä aika. Koti on tuolla horisontissa, ja sinne on vielä mukava kävely.
 Värit alkaa hiljalleen palata maailmaan. Tämä on kuvattu aurinko takana, eikä värien kanssa ole leikitty mitenkään. Taivas vain on sininen jos siellä ei ole pilviä.
 Ei jää kyllä kovin paksua vielä ole. Noin 10 cm. Se hyvin kantaa jalankulkijan ja hiihtäjän. Mutta kun lumikerros päällä on kulunut 5-10 cm paksuiseksi, niin kyllä jää näillä keleillä alkaa vahvistua.
Tällaista säätä, tämänpäiväisen jatkumista, panen tilaukseen: päivisin -15, öisin -25, kirkasta aina. Miellyttävät lämpötilat ja kaunista ilmaa. Saa jatkua tällaisena huhtikuun alkuun, jonka jälkeen saa lähteä lämpenemään. Järvet ja maa on vettä täynnä, lisää ei tarvitse sataa. Maassa on nyt sen verran lunta että syysruis hyvin talvehtii ja karhu tarkenee pesässään; enempää sitä ei tarvita. 

4 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Täällä kielletään menemästä jäille, ohutta sanovat.

Liikaa pakkasta taas kun siihen ei ole tottunut. Ja tuo merellinen pakkanen on pahempaa kuin se sisämaan pakkanen.

Yamaba kirjoitti...

Siellä varmaan on paras pysyä maissa vielä. Helsingissä tuulee aina, mikä on kylmää. Kesällä siellä on miellyttävämpää. Olisi mukava hankkia sieltä vaikka kesämökki sopivan lahden rannalta.

Irja Viirret kirjoitti...

V<u miten ihana talvitunnelma, olen odottanut että merijäätä, joten voisi vaikka tulevana viikonloppuna kokeilla, pitää nyt katsoa kun raudoituksia isketään lisää, huvittaako enää mikään:) Ihana oli koiruuskin tuolla edellisessä, oliko mustalabra vai joku muu?

Yamaba kirjoitti...

Koirassa on ainakin paljon sileäkarvaista noutajaa, mutta mitä muuta hänessä on, ei ole oikein selvinnyt. Miina viettää meillä vanhuudenpäiviään.