perjantai 16. syyskuuta 2011

Syksy

Viimeinen selkeä muistikuva työn ulkopuolisesta maailmasta on elokuulta. Oli vielä kesä ja oikein kuumakin. Nyt kun vietti oikein hitaan päivän ja alkaa taas huomata ympäristönsä, ei voi olla toteamatta että syksy on saapunut. On tosiaan.


Uusia kukkia sentään vielä nousee. Colchium ei ole vuosikausiin pettänyt, se vielä jaksaa nousta maasta. Ja on varma merkki siitä että syksy on. Näkyy tuossa vielä joku pieni ruusu ja kurjenpolvikin kukkivan, mutta niillä se on jo jälkikukintaa.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Colchium oli mulle ihan uusi tuttavuus... piti googlettaa, ja sille löytyi niinkin dramaattisia nimiä kuin syysmyrkkylilja ja alastonimpi. Kuin syksyinen krookus!

Ja kyllä, itsekin havahduin juuri, että on se syksy. Haravoimaan pitäs mennä, toisaalta lehtiä tulee koko ajan lisää. Ehkä odotan vielä vähän aikaa... jos vaikka tulis taas myrsky ja veis lehdet naapuriin, kun siellä on ahkera ja työteliäs pihanhoitaja, jolla on aikaa ja jaksua siivota ne pois :)

Yamaba kirjoitti...

Myrkkylilja on mukava, kunhan ei mene sitä syömään. Tekee lehdet kesällä ja kukan erikseen syksyllä. Päivastoin kuin leskenlehti.

Lehdethän maatuu paikoilleen parissa vuodessa. Ei niistä kannata suuresti huolehtia.