sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

17 tn

8 kommenttia:

RH kirjoitti...

Onhan sitä siinä.

Yamaba kirjoitti...

Alku joka tapauksessa.

Lepis kirjoitti...

Taidat olla aika tekijä, kun noin suorat linjat teit! Hyvä väri noissa betonikivissä.

Yamaba kirjoitti...

Halusin kokeilla tällaisen isomman pinnan tekemistä, ja omassa pihassaan saa kokeilla rauhassa. Pienempiä pintoja olen tehnyt - ja tehnyt joskus uudelleen - aikaisemminkin. On siinä vähän lainetta, ja yrittää linjat etenkin kallistuksissa karkailla, mutta on se vielä kohtuuhyvin pysynyt kasassa.

Yamaba kirjoitti...

Väriä tehdas sanoo mustaksi, mutta tummanharmaa se on. Ja vaihtelee tietysti auringossa, pilvellä ja sateella.

RH kirjoitti...

No, vähentää se varmasti hyttysiä sun muita, kun on kivinen piha. Meillä jos kivisen pihan tekis, pitäs laittaa portaita pituussuunnassa tontille. Mutta eipä olis niin paljon rikkaruohoja, joita ei voi kitkeä, jos ei kuorruta ittiään ohovilla.

Yamaba kirjoitti...

"... pitäs laittaa portaita pituussuunnassa tontille ..." Miten niin? Eihän teidän piha siinä jyrkässä rinteessä ollut, vaan kohtuullisen tasaisella paikalla.

Kivien väliin pääsee kyllä ennen pitkää rikkaruohoja paikkoihin, joissa ei paljoa liikuta. Siemenen on siellä hyvä itää, ja usein alta löytyy maata juurille. Jos ei pane alle juurimattoa, niin kuin teen nyt paikkoihin, joissa tiedän siemenen itävän, tai juuren pään ylettyvän. Tuollainenkin kiveys pystyy menemään muutamassa vuodessa täyteen kasvillisuutta. Otan joskus sellaisesta paikasta valokuvan.

RH kirjoitti...

"Kohtuullinen" on aika suhteellinen käsite :) tontin yläreuna on kuitenkin metrejä ylempänä kuin alareuna. Esimerkiksi teltalle on vaikea löytää tasaista paikkaa, aina valuu nukkujat toiselle reunalle.