lauantai 11. kesäkuuta 2011

Arbat Арбaт

Vanhalla Arbatilla näkee toisenlaista Moskovaa. Vähemmän pompöösiä. Se on kilometrin mittainen vanha kävelykatu, jossa myydään kaikenlaista, sekä tavaraa että esiintymisiä. Uudella Arbatilla en ole koskaan käynytkään, vanha riittää minulle. Arbat on Venäjällä käsite; muillakin paikkakunnilla voi nähdä paikallisia arbateja.


Katutanssijat pitivät hyvää showta. Useimmat oli nuoria miehiä, kuka parempi, kuka huonompi. Tarkoituksena on sekä esiintyä että kerätä vähän rahaa yleisöltä. Kaveri kiertää hatun kanssa pyytämässä kolehtiin killinkejä. Joka lähtee Arbatille suostuu valokuvattavaksi. En ole täällä peittänyt kasvoja millään. Vanhoista posteistani kävin sotkemassa liian selviä ihmisten kasvoja. Ei ehkä isosta asiasta ole kyse, mutta tekevät noita vakoiluhakureitaan jo aika tehokkaiksi, ja iso osa ihmiskuntaa alkaa jo olla verkossa kiinni.

Tämä pari oli kaikkein taitavin. Nämä osasivat.



Joku kokeilee viululla. Hän ei osannut soittaa kovin hyvin, mutta harjoituksesta yleisön edessä tämä vierailu Arbatilla varmasti kävi mainiosti.

Rumpalipojat taas pitivät erinomaisen shown. Nämä oli selvästi soittamisen ammattilaisia, tai ainakin hyvin harjoitelleita amatöörejä. Heillä oli hyvin tehokas, mutta kohtelias, rahankerääjä. Porukka tiesi hyvin mitä oli tekemässä.

Tämä oli jo Arbatin päässä, missä on metroasema, jota kautta pääsee pois. Lähellä on myös Muumuu -ravintola, josta saa ok ruokaa. Mikään ei Arbatilla ole halpaa - paitsi nuo esitykset - mutta Muumuu on kohtuuhintainen, ja hyvin suosittu. Kokit tekee koko ajan erilaisia ruokia, ja asiakkaat käy tiskiltä valitsemassa, kantavat itse ruokansa pöytään. Paras systeemi ulkomaalaiselle, joka ehkä vähän kirjaimia osaa, mutta sanasto on aika vähäinen. Samasta syystä Mongolian barbeque oli niin kätevä.

Ei kommentteja: