maanantai 17. tammikuuta 2011

Lunta ...

... taas. Yöllä tuuli rajusti etelästä, ja se toi joka paikkaan tiukkaan pakkautunutta lunta 10 cm. Aamulla herätessä satoi jo alijäähtynyttä vettä, joka -8C pakkasessa jäädytti kaiken päälle millisen jääkuoren. Oma kolani oli pyllistänyt etelään, joten sillä ei voinut työntää mitään. Ei liukunut. Vaimon pieni ja kevyt kola oli pyllistänyt pohjoiseen, joten se sentään liukui. Sillä olisin kyllä työntänyt muutenkin. Lumi itse oli tarpeeksi paksua ja painavaa.

Omani vein suorilla suihkuhuoneeseen sulamaan, ja vaimon kolan lumitöiden jälkeen. Siinäkin oli työntöaisa ja sivut jääkerroksen peitossa. Reilun kahden tunnin lumityöt, eli aika pitkät. Siinäpähän tuli selkävoimistelua, mikä oli operaation hyvä puoli.

Koivumetsissä rapisee nyt. Riipat täynnä jäätä, tuuli hakkaa niitä toisiaan vasten.

Nuapurin pappa sano vanahan kansan sanoneen, että kolome vuotta on aena samallaesta ilimoo. Elikkä ens talavi vielä tämmöstä lumtalavee. Sitte vaehtuu.

Ei ne aena paekkoosa pie, vua on niihi hyvä uskoo. Tietää mittee outtoo.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Sai olla autossakin lämmin puhallus tuulilasiin koko matkan, ja tihkukytkin päällä, että pysyi jotenkuten näkyvyys. Väkisin meinas jäätyä. Aamulla siis, päivällä olikin jo ihan vettä... sekään ei oo kivaa, kun se sataa jään päälle.

Yamaba kirjoitti...

Jaha, siellä meni veden puolelle. Täällä ei tänään lämmennyt -7C lämpimämmäksi. Eli lisää lunta, mutta kohtuullisesti.