lauantai 29. tammikuuta 2011

Katolla

Työntelin talon katolta lumet. Kolmisen tuntia siihen meni. Putoamisvaaraa siellä ei ole, paitsi jos itse kävelee räystään yli. Lumi on jäätynyt kattotiiliin kiinni, eikä luista ollenkaan. Vaikka olisi sulaa, niin kitka tiilen pintaa vasten on niin iso, että lumi liikkuu alamäkeenkin vain hitaasti.

En siis pudonnut, mutta hyppäsin kyllä räystäältä alas. Kesällä sitä ei uskalla tehdä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaarallista elämää!

Yamaba kirjoitti...

Ei suinkaan. Vaihtelevaa vain. Katoilla pitää katsoa kuinka kävelee, mutta ei siellä muuten ole sellaista kuin Helsingin paikallislehti antaa ymmärtää.

RH kirjoitti...

Meillä on peltikatto, ja loiva kuistin kattokin on yleensä lumen kanssa niin liukas, ettei siellä tahdo pysyä millään, mutta nyt on lumi tosiaan kummallisesti jäätynyt.

Katselin tässä yhtenä päivänä erään kylän talon kattoa, se näytti siltä, kuin olisi lumikuormaa vähennetty laskemalla pyllymäkeä katonharjalta alas tasaisin väliajoin :)

Yamaba kirjoitti...

Peltikatto on liukas nollassa ja lähellä nollaakin, jos alhaalta pääsee lämpöä pellin alapintaan. Kovemmalla pakkasella pelti ei yleensä luista.

Ehkä siellä näkemässäsi talossa oli tehty aivan kuten sanoit. Kevyempää ehkä kuin kolaaminen. Meillä lumi kyllä on niin kovaa ettei se lähde irti kuin lohkomalla isoina kimpaleina.