tiistai 20. heinäkuuta 2010

Mansikat loppuivat pellolta, ja tytär lopetti työnsä. Olisi kyllä lopettanut jo muutenkin tällä viikolla. Minulla olikin jo turvallinen tunne, että kaksi naista on talossa hankkimassa rahaa. Mutta ei tässä erityisen turvattomia olla nytkään. Tytär on vielä niin nuori, että hänestä ei töiden loppuessa tule työtöntä, vaan vain kesälomalainen.

Tehdään yhdessä ruokaa ja toimitellaan erilaisia talon ylläpitoon tarvittavia töitä, ja puhellaan välillä. Auttelen tytärtä kasviensa kuivaamisessa; hän yrittää nyt litistää erilaisia ohdakkeita, ja niiden päälle on tarvittu sen verran raskaita betonikiviä, että hän ei jaksa niitä oikein itse nostaa. Muuten keskitytään kumpikin omiin kirjoihimme. Eli tavallista rauhallista kesäelämää.

Kuvassa prässi. Siellä litistyy.

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Toivottavasti ohdakkeenkukat litistyy kauniiksi, eikä pelkiksi siemenpalloiksi... huopaohdakkeen kukka ainakin on niin kaunis ja hyvän värinen, mutta itellä se kuivatessa (tosin en prässännyt) meni harmaanruskeaksi hahtuvaksi.

Yamaba kirjoitti...

Kyllä niistä häipyy värit kuivatessa. En tiedä tapaa millä sen voisi estää. Partasuti on nätti kukka, sekä väriltään että muodoltaan. Mutta litteä siemenlevy siitä tulee lopputulokseksi. Tunnistaa sen silti hyvin. Se tässä tärkeintä on.

lepis kirjoitti...

Suolan ripotteleminen terälehdille auttaa.